Theolingua egyházi kétnyelvű

A Theolingua egyházi kétnyelvű nyelvvizsgarendszer a Theolingua által szervezett nyelvvizsgatípus. A Theolingua államilag elismert, háromfokozatú, kétnyelvű egyházi szaknyelvi vizsga, mely angol, német és olasz nyelvekből tehető le. A Theolingua egyházi szaknyelvi anyaggal bővített kétnyelvű nyelvvizsga a vizsgázók tudását, nyelvi kézségeit három szinten - alap-, közép- és felsőfokon – méri, az Európai Unióban használatos B1, B2 és C1 szintnek megfelelően. A vizsgarendszer adatai:
  • Nyelvek: angol, német, olasz
  • Szintek: B1(alapfok), B2(középfok), C1(felsőfok)
  • Egynyelvű vagy kétnyelvű: Kétnyelvű
  • Általános vagy szaknyelvi: Egyházi szaknyelvi
  • Online letehető a vizsga? Nem
  • Van online ügyintézés? Igen
  • A szóbeli vizsga páros? Egyéni
  • Honlap: http://www.theolingua.hu/
  • Következő vizsgaidőpont: 2024. 10. 19.

Milyen az írásbeli vizsga?

A Theolingua egyházi szaknyelvi vizsga kétnyelvű vizsgarendszerének írásbeli vizsgarésze minden szinten (B1/B2/C1) az olvasott szöveg értéséből és íráskészségből áll, kisebb eltérésekkel: alapfokon (B1) a két alapfeladat mellett nincsen közvetítési feladat, ám össze kell foglalni egy idegennyelvű szöveget egy magyar nyelvű feladatlapon; középfokon (B2) az olvasott szöveg értésén túl már van fordítási feladat idegen nyelvről magyarra, de a magyar nyelvű szöveget nem kell fordítani, hanem össze kell foglalni az adott nyelven; felsőfokon (C1) pedig van teszt, és a fordítási-, illetve szövegösszefoglalási feladat mellett a levél–fogalmazást felváltja egy esszé jellegű szöveg alkotása is.

Milyen a szóbeli vizsga?

A Theolingua egyházi szaknyelvi vizsga kétnyelvű vizsgarendszerének szóbeli vizsgarésze minden szinten (B1/B2/C1) a hallott szöveg értéséből és beszédkészségből áll. Ezek mellett alapfokon (B1) és középfokon (B2) helyzetmegoldás és képelemzés, felsőfokon pedig a szóbeli vizsgán felolvasott magyar nyelvű szöveg összefoglalása a feladat (az adott idegen nyelven).

Van szótárhasználat vizsga közben?

Csak az írásbeli vizsga során használható kereskedelmi forgalomba hozott, nyomtatott egy- vagy kétnyelvű szótár.

Mennyibe kerül?

alapfok (B1) szóbeli: 13 000 Ft, írásbeli: 16 000 Ft, komplex: 27 000 Ft

középfok (B2) szóbeli: 18 000 Ft, írásbeli: 22 000 Ft, komplex: 36 000 Ft

felsőfok (C1) szóbeli: 21 000 Ft, írásbeli: 24 000 Ft, komplex: 40 000 Ft

Hogyan fizethetek?

Átutalással a vizsgaközpont bankszámlájára.

A Theolingua egyházi kétnyelvű nyelvvizsga ezeken a településeken tehető le