Theolingua Nyelvvizsgaközpont

A Theolingua a Károli Gáspár Református Egyetem saját fejlesztésű, államilag elismert, háromfokozatú, kétnyelvű egyházi szaknyelvi vizsgája, mely angol, német és olasz nyelvekből tehető le.

Az állami elismertség (akkreditáció) azt jelenti, hogy a Theolingua vizsgabizonyítvány birtokosa ugyanolyan előjogokat és előnyöket élvez, mint azok, akik más, államilag elismert általános vagy szaknyelvi vizsgát tettek. Ezek közül a legfontosabbak – a nyelvtudáson kívül – a felsőfokú intézményekbe való jelentkezés pontszámának emelése, a diploma (illetve a PhD) feltételének teljesítése és a nyelvpótlék-jogosultság megszerzése.

A Theolingua egyházi szaknyelvi anyaggal bővített kétnyelvű nyelvvizsga a vizsgázók tudását, nyelvi készségeit három szinten - alap-, közép- és felsőfokon – méri, az Európai Unióban használatos B1, B2 és C1 szintnek megfelelően. A vizsgafeladatok típusa és terjedelme igazodik az adott szint követelményrendszeréhez, és tükrözi a fent említett három szinten elvárt nyelvi készségeket.

Elérhetőségek

  • Honlap: http://www.theolingua.hu/
  • E-mail:
  • Telefonszám: 06 1 483-2918
  • Cím: 1088 Budapest, Reviczky u. 4.
  • Ügyfélfogadás: Hétfőnként 10 és 14 óra között

A Theolingua nyelvvizsga típusai