LCCI üzleti egynyelvű

A LCCI üzleti egynyelvű nyelvvizsgarendszer a LCCI által szervezett nyelvvizsgatípus. Az LCCI a Londoni Kereskedelmi és Iparkamara Vizsgáztatói Testülete, a Pearson népes családjának tagja. Magyarországon 2003. óta működik LCCI képviselet. Az English for Business – angol üzleti szaknyelvi vizsgarendszer- 2004. óta élvez magyar állami akkreditációt. Az LCCI jelenleg a világ 125 országában, több ezer vizsgahellyel működik. Bizonyítványait számos egyetem, szakmai szervezet és munkaadó ismeri el magas színvonala miatt. A vizsgarendszer adatai:
  • Nyelvek: angol
  • Szintek: B1(alapfok), B2(középfok), C1(felsőfok)
  • Egynyelvű vagy kétnyelvű: Egynyelvű
  • Általános vagy szaknyelvi: üzleti szaknyelvi
  • Online letehető a vizsga? Nem
  • Van online ügyintézés? Igen
  • A szóbeli vizsga páros? Egyéni
  • Honlap: https://lcci.hu/
  • Következő vizsgaidőpont: 2024. 06. 29.

Milyen az írásbeli vizsga?

Az LCCI üzleti szaknyelvi vizsgarendszer írásbeli része alap- és felsőfokon (B1 és C1) két-két írás- és olvasáskészségi feladatból, középfokon (B2) pedig két íráskészségi- és egy olvasáskészségi feladatból áll. Alapfokon összesen 120 perc, középfokon 150 perc, felsőfokon pedig 180 perc áll rendelkezésre az egész vizsgarészre.

Milyen a szóbeli vizsga?

Az LCCI üzleti szaknyelvi vizsgarendszer szóbeli része mindhárom szinten hallásértésből és beszédkészségből (ennek a tartalma témakifejtés, irányított beszélgetés és szituációs játék) áll. Alapfokon összesen kb. 30 perc, középfokon kb. 40 perc, felsőfokon pedig nagyjából 45 perc áll rendelkezésre az egész vizsgarészre.

Van szótárhasználat vizsga közben?

Mindhárom szinten csak az írásbeli rész alatt használható kereskedelmi forgalomba hozott egy- vagy kétnyelvű általános nyomtatott szótár.

Mennyibe kerül?

alapfok (B1) szóbeli: 16 000 Ft, írásbeli: 16 000 Ft, komplex: 30 000 Ft

középfok (B2) szóbeli: 20 000 Ft, írásbeli: 20 000 Ft, komplex: 36 000 Ft

felsőfok (C1) szóbeli: 22 000 Ft, írásbeli: 24 000 Ft, komplex: 44 000 Ft

Hogyan fizethetek?

A választott vizsgahelyen személyesen, banki átutalással, bankfiókban történő befizetéssel, vagy rózsaszínű postai csekken a választott vizsgahelynek címezve (ennek pluszköltségei lehetnek).

A LCCI üzleti egynyelvű nyelvvizsga ezeken a településeken tehető le