Zöld Út Nyelvvizsgaközpont

A Zöld Út Nyelvvizsgaközpont 2001-ben alakult meg a Szent István Egyetem keretein belül azzal a kettős céllal, hogy egyrészt az Egyetem hallgatói helyben szerezhessék meg a szakmájuknak megfelelő, szaknyelvi nyelvvizsga bizonyítványt, másrészt, hogy országosan is egy kommunikatív szemléletű szaknyelvi vizsgát ajánljon az érdeklődőknek. Jelenleg a Nyelvvizsgaközpont 16 vizsgahellyel rendelkezik az egész országban, és felkészítő anyagaival is segíti a választott szaknyelv elsajátítását.

A Zöld Út Nyelvvizsgaközpont vizsgája azt méri, hogy a vizsgázó szaknyelvi kommunikációs helyzetekben (szóban és írásban) milyen szinten képes a nyelvet használni. A szaknyelvi vizsga alapját tehát azok a kommunikációs helyzetek, szándékok és feladatok határozzák meg, amelyekbe a vizsgázók várhatóan kerülhetnek. A szaknyelvi kompetencia a négy fő nyelvi készség (olvasott szöveg értése, hallott szöveg értése, íráskészség és beszédkészség) segítségével valósul meg.

A Zöld Út szaknyelvi vizsgarendszereiben három szinten (B1/B2/C1), műszaki egynyelvű vizsgarendszereiben angol és német nyelvből, gazdálkodási egynyelvű szaknyelvi és agrár egynyelvű szaknyelvi vizsgarendszereiben pedig angol, német és francia nyelvből szerezhető nyelvvizsga-bizonyítvány. Csak az írásbeli vizsgarész alatt használható egynyelvű, nyomtatott szótár.

Elérhetőségek

  • Honlap: https://zoldut.szie.hu/
  • E-mail:
  • Telefonszám: 06 (28) 522-094
  • Cím: 2100 Gödöllő, Páter Károly utca 1.
  • Ügyfélfogadás: H-Sz 9:00–11:00, K-Cs 13:00–15:00, P:-

A Zöld Út nyelvvizsga típusai