KSZ Nyelvvizsgaközpont

Az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karon 2019 őszén megkezdte működését a Közigazgatási Szaknyelvi Vizsgaközpont. A közigazgatási szaknyelvi nyelvvizsga egynyelvű vizsga, besorolása három szintre (B1, B2 és C1) történik, és négy nyelvi alapkészséget mér, nevezetesen a beszédértést, beszédkészséget, olvasáskészséget és íráskészséget.

A vizsga specifikációja 5700 fős szükségletelemzés eredménye alapján történt, amelyekben a tisztviselők leginkább idegen nyelven kommunikálnak és ennek köszönhetően életszerű feladatokkal mérik a vizsgázók nyelvtudását. A vizsga modern, stresszmentes környezetben történik. Az első vizsgaidőszakot 2019 november hónapban szervezte meg a központ, 2020-tól évente pedig két vizsgaidőszakot hirdettek meg B1, B2 és C1 szinten.

A Közigazgatási Szaknyelvi Vizsgaközpont egynyelvű közigazgatási szaknyelvi vizsgarendszerében három szinten (B1/B2/C1), angol nyelven szerezhető államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvány. Jelentkezni lehet írásbeli, szóbeli valamint komplex vizsgára. A vizsga során csak az írásbeli vizsgarész íráskészségi feladata alatt használható kereskedelmi forgalomba hozott, egy- vagy kétnyelvű nyomtatott szótár. A többi vizsgarész alatt szótár használata tilos.

Elérhetőségek

  • Honlap: https://kszv.uni-nke.hu/nyitolap
  • E-mail:
  • Telefonszám: 06 (1) 432-9000/ 20742
  • Cím: 1083 Budapest, Üllői út 82.

A KSZ nyelvvizsga típusai

A KSZ nyelvvizsga ezeken a településeken tehető le