Stipendium Peregrinum – Negyven diák nyert ösztöndíjat

Negyven diák nyert Stipendium Peregrinum ösztöndíjat, aminek köszönhetően a nyertes fiatalok állami támogatással vághatnak neki a világ legrangosabbnak számító külföldi felsőoktatási intézmények felvételi eljárásának – közölte a Nemzeti Tehetség Központ csütörtökön az MTI-vel.


A közlemény szerint az ösztöndíjprogram 2019 óta támogatja azokat a 17-23 éves, kiemelkedően tehetséges, Magyarországon és határon túl élő magyar fiatalokat, akik neves külföldi egyetemeken szeretnék folytatni tanulmányaikat.

A tavaly novemberben meghirdetett pályázatra 70 diák 92 pályázatot adott be. A diákok idén is 700 ezer forintig igényelhettek vissza nem térítendő támogatást többek között a felvételi eljárásra, a nemzetközi nyelvvizsga díjára és az utazási költségre – ismertették. Az ösztöndíj a fiatalok – elsősorban személyesen történő – külföldi felvételi költségeinek finanszírozását segíti a 2022/2023-as tanévre, ami pályázatonként átlagosan 136 ezer forint támogatást jelent a nyerteseknek.

felvételt nyert diák, boldog diák, boldog tanuló

forrás: pexels.com


A központ igazgatósága kiemelte, hogy az ösztöndíjprogram indulása óta 55 százalékkal emelkedett a pályázók száma, ami azt bizonyítja, hogy a fiatalok érdeklődnek a támogatás iránt, és egyre nagyobb motivációt éreznek, hogy a világ legrangosabb külföldi felsőoktatási intézményeibe felvételizzenek.

„A Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram a Nemzeti Tehetség Központ szervezésében, a Miniszterelnökség támogatásával valósul meg a Nemzeti Tehetség Program keretében. Jelenleg 47 diák tanul az ösztöndíjjal neves külföldi felsőoktatási intézményekben

– írták.

Kitértek arra is: a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram tanulmányi költségeket fedező részére várhatóan május végén hirdetik meg a pályázatot. A diákok külföldi tanulmányaik teljes költségeire – tandíj, lakhatási és megélhetési költségek – pályázhatnak.

Az ösztöndíjprogram részleteiről és a támogatás lehetőségeiről további információk a https://ntk.hu/stipendium-peregrinum/ oldalon találhatók.


Ha érdekel a téma és úgy érzed, hogy maradt még kérdésed ezzel kapcsolatban, akkor érdemes ellátogatnod oldalunk Hasznos infók menüpontjára is, ahol további nyelvvizsgával kapcsolatos kérdésekre kaphatsz választ. Ha pedig a nyelvtanulással kapcsolatban esetleg angol vagy német nyelv felé szeretnél orientálódni, akkor oldalunk Nyelvtanulás menüpontjában találhatsz angol és német nyelvű szintfelmérőket, különféle tananyagokat, szószedeteket, illetve a nyelvtanulást és vizsgázást segítő tippeket és trükköket!

Végül de nem utolsó sorban: ha nyelvvizsgára készülsz, de még nem választottad ki a számodra megfelelő nyelvvizsgaközpontot és vizsgarendszert, akkor az előbbi kiválasztásában nagy segítségedre lesz a Nyelvvizsgaközpontok aloldalunk, ha pedig az utóbbival kapcsolatban lennének kételyeid, akkor a Nyelvvizsgák összehasonlítása menüpontot Neked találtuk ki!

Forrás: MTI