Miért érdemes német nyelven tanulni?

A német egyetemek továbbra is népszerűek a magyar diákok körében, hiszen az ott szerzett releváns nyelvtudás itthoni és nemzetközi szinten is megállja a helyét.


„Amellett, hogy a német kultúra, művészet megismerése német nyelven sokkal izgalmasabb és autentikusabb élményt nyújthat, a német nyelv elsajátítása több gyakorlati előnnyel is jár”

– nyilatkozta John Emese, a Hageni Távegyetem Budapesti Központjának igazgatója az Eduline-nak.

Szerinte itthon is kiemelkedő a jelentősége a német nyelvterületről származó vállalatoknak. Az említett cégeken belül a német nyelvtudás itthoni és nemzetközi karrier esetén is elengedhetetlen a munkakörök jelentős részében.

„Ezen cégek jelenleg is több területen keresik a jól képzett és németül is beszélő munkatársakat, így a nyelvtudás nagyon hamar meg tud térülni”

német zászló, német nyelvtanulás

forrás: pexels.com


Miért népszerűek a német egyetemek?

John Emese szerint a német egyetemek mellett a kedvező feltételeken és a minőségi oktatáson kívül több érv is szól.

„A német versenyszférában elvárt munkakultúra megalapozására is lehetőséget adnak ezek az egyetemek. Hazai német cégek vezetőitől halljuk, hogy a német egyetemeken folytatott tanulmányok erősítik az önálló, tudományos gondolkodást, a kutatói szemléletet és csoportmunkában való jártasságot. A német egyetemekről magas szintű szakmai nyelvismerettel és széleskörű kompetenciákkal kerülnek ki a fiatalok, akik ezt követően akár nemzetközi, akár hazai német cégnél előnyökkel indulnak.”


Milyen nyelvtudásra van szükség?

A Hageni Távegyetemen a szakok megkezdéséhez kötelező a C1-es nyelvvizsga, vagy a négyéves, igazolt, iskolarendszerű német nyelvtanulás megléte.

„Gyakorlatilag az előbbi esetben is elengedhetetlen egy magas szintű, B2-es nyelvtudás az induláshoz és persze szorgalom, mert a szakmai tudás mellett szükségszerűen fejlődik hallgatóink nyelvtudása is.”

– teszi hozzá az egyetem Budapesti Központjának igazgatója.

A teljes cikk az Eduline.hu oldalán olvasható.


Ha érdekel a téma és úgy érzed, hogy maradt még kérdésed ezzel kapcsolatban, akkor érdemes ellátogatnod oldalunk Hasznos infók menüpontjára is, ahol további nyelvvizsgával kapcsolatos kérdésekre kaphatsz választ. Ha pedig a nyelvtanulással kapcsolatban esetleg angol vagy német nyelv felé szeretnél orientálódni, akkor oldalunk Nyelvtanulás menüpontjában találhatsz angol és német nyelvű szintfelmérőket, különféle tananyagokat, szószedeteket, illetve a nyelvtanulást és vizsgázást segítő tippeket és trükköket!

Végül de nem utolsó sorban: ha nyelvvizsgára készülsz, de még nem választottad ki a számodra megfelelő nyelvvizsgaközpontot és vizsgarendszert, akkor az előbbi kiválasztásában nagy segítségedre lesz a Nyelvvizsgaközpontok aloldalunk, ha pedig az utóbbival kapcsolatban lennének kételyeid, akkor a Nyelvvizsgák összehasonlítása menüpontot Neked találtuk ki!

Forrás: Eduline.hu