Nyelvvizsgáznál, de nem tudod hogy melyik vizsgaközpontot válaszd? Van megoldás!

Ha nyelvvizsga előtt állsz, és nem döntötted még el hogy pontosan hol és mikor szeretnéd megszerezni bizonyítványodat, ne aggódj! Ebben a cikkben most összeszedtük a legnépszerűbb nyelvvizsgaközpontokat!


Hazánk nyelvvizsgaközpontjai népszerűségi sorrend alapján a következők:

1. ELTE Origó Nyelvvizsgaközpont

A vizsgaközpont általános nyelvvizsgája angolból, németből és további 27 nyelvből, egynyelvű nyelvvizsgája magyar mint idegen nyelvből, LforS rendészeti szaknyelvi nyelvvizsgája pedig angol nyelvből tehető le. Egyedülálló módon mind a 12 hónapban, közel 30 nyelven kínál vizsgalehetőséget. A nyelvvizsgaközpont több, mint 60 vizsgahellyel és rengeteg saját készítésű kiadvánnyal rendelkezik.

Weboldal: https://www.onyc.hu/


2. BME Nyelvvizsgaközpont

A BME nyelvvizsgát három szinten (alapfok – B1, középfok – B2, és felsőfok – C1) és hat nyelven (angol, német, francia, orosz, olasz és spanyol) lehet teljesíteni. A BME általános egynyelvű vizsgarendszerében angol, francia, német, olasz és spanyol; kétnyelvű vizsgarendszerében pedig orosz nyelvből lehet nyelvvizsga-bizonyítványt szerezni, míg a vizsgaközpont gazdasági szaknyelvi vizsgarendszerében angol, német és francia; műszaki egynyelvű vizsgarendszerében pedig angol nyelvből van erre lehetőség. A vizsgaközpont országszerte 33 vizsgahellyel rendelkezik.

Weboldal: http://www.bmenyelvvizsga.bme.hu/


3. TELC Nyelvvizsgaközpont

A telc közhasznú vállalat, amely a német Népfőiskolák (Volkshochschulen) tulajdonában van, azzal szorosan együttműködve végzi oktatási és vizsgáztatási tevékenységét. Telc vizsgát jelenleg 25 országban, 2000 vizsgahelyen lehet letenni. A nyelvvizsgaközpontnak jelenleg húszezer vizsgáztatója van világszerte.

A telc általános egynyelvű vizsgarendszerében angol és német nyelven szerezhető alap-, közép- és felsőfokú nyelvvizsga-bizonyítvány. A nyelvvizsgát jelenleg minden megyében, 30 vizsgahelyen, évente 8 alkalommal lehet letenni. A sikeres vizsgázó a magyar nyelvvizsga bizonyítvány mellé kap egy nemzetközi telc tanúsítványt (certificate, Zertifikat) is, amelyet a felsőoktatási intézmények Európa-szerte elismernek.

Weboldal: https://telc.hu/

nyelvvizsga.hu, tanácstalanság, bizonytalanság

forrás: pexels.com


4. Corvinus Nyelvvizsgaközpont

A Budapesti Corvinus Egyetem Nyelvvizsgaközpontja általános és szaknyelvi vizsgáztatást végez alap- (B1), közép- (B2) és felsőfokon (C1). Az általános nyelvvizsga angol és német nyelvből egy- és kétnyelvű változatban is letehető. A közgazdasági szaknyelvi vizsga angol, francia, német, olasz, orosz, portugál, spanyol nyelvekből, a nemzetközi kapcsolatok szaknyelvi vizsga angol, francia,német, olasz, orosz, spanyol nyelvekből tehető le.

A vizsga – jelentkezéstől függően – letehető komplex, írásbeli és szóbeli változatban is. A nyelvvizsgaközpont sikeres vizsgázója olyan államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványt kap, amelyben a magyarországi szint megnevezésével együtt megjelenik a Közös Európai Referenciakeret szerinti jelölés: alapfok (B1), középfok (B2), felsőfok (C1).

Weboldal: https://www.uni-corvinus.hu/fooldal/kepzes/nyelvvizsga/


5. BGE Nyelvvizsgaközpont

A vizsgaközpont (BGE NYVK) 2000. május óta működik akkreditált nyelvvizsga-központként, ahol a 2006 szeptemberétől a Közös Európai Referenciakeretben (KER) meghatározott követelményekhez illesztett szintű vizsgák tehetők.

A BGE NYVK három vizsgarendszert működtet – az egynyelvű gazdasági kommunikáció (angol és német nyelvből), valamint a kétnyelvű üzleti (francia, japán, kínai, olasz, orosz, spanyol nyelvből) és idegenforgalmi-vendéglátóipari szaknyelvi (angol, francia, német, olasz, spanyol nyelvből) vizsgarendszereket –, melyekben államilag elismert szaknyelvi nyelvvizsga-bizonyítványok megszerzését teszi lehetővé alap- (B1), közép- (B2) és felsőfokon (C1). A vizsgák minden vizsgarendszerben szóbeli, írásbeli vagy komplex típusúak lehetnek.

Weboldal: https://www.nyelvvizsgak.hu/


6. EUROEXAM Nyelvvizsgaközpont

Az Euroexam általános egy- és kétnyelvű vizsgarendszereiben három szinten (alapfok – B1, középfok – B2, felsőfok – C1) és két nyelven (angol, német) van lehetőség nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzésére. A nyelvvizsgaközpont Europro üzleti szaknyelvi (egy- vagy kétnyelvű) vizsgarendszereiben alap-, közép- és felsőfokon, angol nyelven van lehetőség minderre. A megszerzett nyelvvizsga-bizonyítvány nemzetközi oklevelet is nyújt a sikeres vizsgázó részére.

Weboldal: https://www.euroexam.org/


7. iTOLC Nyelvvizsgaközpont

Az iTOLC általános nyelvvizsgát angol és német nyelvből lehet letenni. A vizsgák egynyelvűek és négy szinten érhetők el: A2, B1, B2, C1. Az iTOLC vizsgán minden feladat számítógépen végezhető. Jelentkezni írásbeli, szóbeli illetve komplex (az „írásbelit” és „szóbelit” egyaránt magába foglaló) vizsgára lehet.

A vizsgát megelőzően a vizsgázónak lehetősége van próbavizsgát tenni, melynek segítségével megbarátkozhat az online vizsga kezelőfelületével, a teszt feladataival, illetve felmérheti nyelvi képességeit is. A vizsga otthonról is kipróbálható és elvégezhető.

Weboldal: https://itolc.hu/


Ha érdekel a téma és úgy érzed, hogy maradt még kérdésed ezzel kapcsolatban, akkor érdemes ellátogatnod oldalunk Hasznos infók menüpontjára is, ahol további nyelvvizsgával kapcsolatos kérdésekre kaphatsz választ. Ha pedig a nyelvtanulással kapcsolatban esetleg angol vagy német nyelv felé szeretnél orientálódni, akkor oldalunk Nyelvtanulás menüpontjában találhatsz angol és német nyelvű szintfelmérőket, különféle tananyagokat, szószedeteket, illetve a nyelvtanulást és vizsgázást segítő tippeket és trükköket!

Végül de nem utolsó sorban: ha nyelvvizsgára készülsz, de még nem választottad ki a számodra megfelelő nyelvvizsgaközpontot és vizsgarendszert, akkor az előbbi kiválasztásában nagy segítségedre lesz a Nyelvvizsgaközpontok aloldalunk, ha pedig az utóbbival kapcsolatban lennének kételyeid, akkor a Nyelvvizsgák összehasonlítása menüpontot Neked találtuk ki!

Forrás: MTI