A felsőoktatásba jelentkezők csütörtökig pótolhatják hiányzó dokumentumaikat

Legkésőbb július 7-ig van lehetőségük a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezőknek arra, hogy benyújtsák a még hiányzó dokumentumaikat, illetve egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét – közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn az MTI-vel.


A diákok a pontszámításhoz szükséges dokumentumokat a www.felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi Dokumentumok menüpontjából tudják feltölteni, és ugyanitt követhetik nyomon a jelentkezéssel kapcsolatos dokumentumok elbírálását is.

Az idei eljárásban nem kell feltölteni

  • a 2006. január 1. után megszerzett érettségi bizonyítványt, illetve tanúsítványt (így a 2022. május-júniusi érettségi eredményeket tartalmazókat sem),
  • a 2003. január 1. után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat,
  • illetve a 2006. február 1. után szerzett magyar oklevelet.

Ezek adatait az Oktatási Hivatal az elektronikus közhiteles nyilvántartásokból veszi át.

dokumentumok, mappák

forrás: pexels.com


Fontos megjegyezni, hogy ha a a felvételiző a jelentkezés után szerezte meg nyelvvizsgáját, akkor a felületen csak a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait kell megadnia.

A személyes adatok változását szintén július 7-ig jelezhetik a felvételizők az E-felvételi Személyes adatok menüpontjában.

Kitértek arra is: az idén külföldi középiskolában érettségizők vagy felsőfokú oklevelet szerzők számára a dokumentumbenyújtási határidő július 13.

A határidőig benyújtott dokumentumok feldolgozása a ponthatárok kihirdetéséig tart. A 2022 szeptemberében induló képzések ponthatárait várhatóan július 21-én hirdetik ki a felvi.hu honlapon. Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobilszámukat, már aznap SMS-t is kapnak az eredményről. A besorolási határozat – amely tartalmazza, hogy a felvételiző mely képzésen kezdheti meg tanulmányait szeptemberben – legkésőbb 2022. augusztus 5-ig az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető, amiről minden jelentkezőt e-mailben is értesítenek – olvasható a közleményben.


Ha érdekel a téma és úgy érzed, hogy maradt még kérdésed ezzel kapcsolatban, akkor érdemes ellátogatnod oldalunk Hasznos infók menüpontjára is, ahol további nyelvvizsgával kapcsolatos kérdésekre kaphatsz választ. Ha pedig a nyelvtanulással kapcsolatban esetleg angol vagy német nyelv felé szeretnél orientálódni, akkor oldalunk Nyelvtanulás menüpontjában találhatsz angol és német nyelvű szintfelmérőket, különféle tananyagokat, szószedeteket, illetve a nyelvtanulást és vizsgázást segítő tippeket és trükköket!

Végül de nem utolsó sorban: ha nyelvvizsgára készülsz, de még nem választottad ki a számodra megfelelő nyelvvizsgaközpontot és vizsgarendszert, akkor az előbbi kiválasztásában nagy segítségedre lesz a Nyelvvizsgaközpontok aloldalunk, ha pedig az utóbbival kapcsolatban lennének kételyeid, akkor a Nyelvvizsgák összehasonlítása menüpontot Neked találtuk ki!

Forrás: MTI