Nyelvvizsga pandémia idején? Lehetséges!

Nyelvvizsgázásra még járványhelyzet idején is van lehetőség: az online úton történő e-nyelvvizsga akár az otthon kényelméből is elvégezhető.

Az akkreditált online nyelvvizsga felépítése teljesen megegyezik a papíralapú vizsgák tulajdonságaival, így a sikeresen vizsgázók ugyanolyan államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványt kapnak, mint egy hagyományos vizsga után.

Az online nyelvvizsga egyik előnye a kényelem. Nincs utazás vagy várakozási idő; az online vizsgáztatás minden zavaró tényező nélkül, otthoni körülmények között zajlik. Az írásbeli vizsga alkalmával a vizsgázók lehetőséget kapnak a papíralapú szótár és a vizsgaplatformba központilag beépített digitális kétnyelvű szótár (Akadémiai Kiadó) használatára is.

Az online nyelvvizsgáztatásra akkreditált vizsgaközpontoknak biztosítaniuk kell az elektronikus nyelvvizsgák szabályszerű lebonyolításához szükséges technikai feltételeket. Fontos a vizsgázó azonosítása, a vizsgázó és a vizsgaközpont közötti informatikai kapcsolat folyamatos fennállása, és a vizsgaközpontoknak egyértelműen ki kell zárniuk annak lehetőségét, hogy a vizsgázó harmadik féltől származó segítséget vegyen igénybe.

Az online nyelvvizsga szervezésére akkreditált vizsgaközpontok listája:

  1. Euroexam Vizsgaközpont (akkreditáció dátuma: 2020. szeptember 30.)
  2. iTOLC Nyelvvizsgaközpont (akkreditáció dátuma: 2020. október 7.)
  3. ELTE Origó Nyelvi Centrum Kft. (akkreditáció dátuma: 2020. október 15.)
  4. Corvinus Nyelvvizsgaközpont (akkreditáció dátuma: 2020. november 4.)
  5. TIT Nyelvvizsgaközpont (akkreditáció dátuma: 2020. november 18.)
  6. English Language Skills Assessment Services Kft. (akkreditáció dátuma: 2021. február 16.)