Nem csak nyelvvizsgára költhető a Stipendium Peregrinum ösztöndíj

A felvételi eljárás költségeire is igényelhetik a Stipendium Peregrinum ösztöndíjat azok a tehetséges fiatalok, akik a világ legjobb egyetemeire jelentkeznek – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton a Facebook-oldalán.


Novák Katalin a videóban azt mondta: az akár 700 ezer forintos támogatást például utazási költségekre, nemzetközi nyelvvizsga díjára és PCR-teszt költségeire is lehet igényelni.

Az ösztöndíjra 17-23 éves, kiemelkedően tehetséges határon innen és túli magyar fiatalok jelentkezhetnek – ismertette a miniszter a bejegyzésben.

nyelvvizsga.hu, stipendium peregrinum, nem csak nyelvvizsgára költhető, tanulás, fekvés, fekve tanulás

fotó: unsplash.com


Kiemelte, hogy a korábbi feltételekhez képest 64 helyett 67 felsőoktatási intézményre érvényes az ösztöndíj, és az Ifjú tudósok nevű tudományos középiskolai vetélkedőn elért eredmény is többletpontot jelent az elbírálásnál.

A pályázaton részt vehetnek középiskolai tanulók, Magyarország államilag elismert egyetemein és a szomszédos országok magyar nyelvű képzést folytató felsőoktatási intézményeiben alapképzésben, osztatlan mesterképzésben, mesterképzésben részt vevő hallgatók.

A Nemzeti Tehetség Központ tizenegy éve működik azzal a céllal, hogy támogassa a fiatal magyar tehetségeket határon innen és túl. Évente nagyjából háromszázezer fiatalt segít a szervezet, amelynek jövőre 3,6 milliárd forint áll majd a rendelkezésére, hogy a tehetségeket felkutassák, támogassák és mentorálják.

A pályázat beadásának határideje november 16.

Az ösztöndíjról további részletek a www.ntk.hu/stipendium-peregrinum honlapon találhatók.

Forrás: MTI