Mennyibe kerül egy komplex nyelvvizsga 2022-ben?

A nyelvtudás manapság elengedhetetlen tényező, főleg akkor, ha valaki multinacionális vállalathoz készül csatlakozni vagy hőn áhított diplomáját szeretné kézhez kapni. A nyelvtudás igazolására a nyelvvizsga megszerzése jelenti a valódi megoldást, aminek az ára idén is változott.


Nézzük meg, hogy pontosan mennyibe kerül egy közép- vagy felsőfokú komplex nyelvvizsga Magyarország legkeresettebb nyelvvizsgaközpontjainál 2022-ben!

ELTE Origó Nyelvi Centrum

Az ELTE Origó Nyelvi Centrumnál a középfokú írásbeli komplex nyelvvizsga 35 ezer forintba, a felsőfokú komplex nyelvvizsga pedig 38 ezer forintba kerül. A vizsgaközpont részletes díjszabásáért érdemes meglátogatni az ezt bemutató, hivatalos aloldalt.

BME

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem nyelvvizsgaközpontjában az ELTE Origó Nyelvi Centrumhoz hasonlóan alakul a díjszabás: egy középfokú (B2-es) komplex nyelvvizsgáért 35 ezer forintot, egy felsőfokú (C1-es) komplex nyelvvizsgáért pedig 38 ezer forintot kér el a vizsgaközpont. A vizsgaközpont részletes díjszabásáért érdemes meglátogatni az ezt bemutató, hivatalos aloldalt.

TELC

A TELC komplex B2-es nyelvvizsgájára egészen pontosan 37.800 forintot, a komplex C1-es nyelvvizsgára pedig 39.700 forintot kell félretennie a jelentkezőnek. A vizsgaközpont részletes díjszabásáért érdemes meglátogatni az ezt bemutató, hivatalos aloldalt.

nyelvvizsga.hu, szótár, angol munkafüzet, angol nyelvtanulás

fotó: pexels.com


Corvinus

A Budapesti Corvinus Egyetem nyelvvizsgaközpontjának középfokú, komplex nyelvvizsgája 33.500 forintba, felsőfokú, komplex nyelvvizsgája pedig 35.500 forintba kerül 2022-ben. A vizsgaközpont részletes díjszabásáért érdemes meglátogatni az ezt bemutató, hivatalos aloldalt.

BGE

A Budapesti Gazdasági Egyetem nyelvvizsgaközpontja B2-es, komplex nyelvvizsgájára cikkünk megírásakor 30 ezer forintot, C1-es, komplex nyelvvizsgájára pedig 32 ezer forintot kell félretennie a jelentkezőnek. A vizsgaközpont részletes díjszabásáért érdemes meglátogatni az ezt bemutató, hivatalos aloldalt.

Euroexam

Az Euroexam vizsgaközpont nyelvvizsgáját komplex formában középszinten 39 500 forintért, felső szinten pedig 41 500 forintért lehet letenni. A vizsgaközpont részletes díjszabásáért érdemes meglátogatni az ezt bemutató, hivatalos aloldalt.

iTolc

Az iTolc vizsgaközpont 2022-ben 39.500 forintért hirdeti komplex nyelvvizsgáját középfokon, illetve 41.500 forintért felsőfokon. A vizsgaközpont részletes díjszabásáért érdemes meglátogatni az ezt bemutató, hivatalos aloldalt.

Ha érdekel a téma és úgy érzed, hogy maradt még kérdésed ezzel kapcsolatban, akkor érdemes ellátogatnod oldalunk Hasznos infók menüpontjára is, ahol további nyelvvizsgával kapcsolatos kérdésekre kaphatsz választ. Ha pedig a nyelvtanulással kapcsolatban esetleg angol vagy német nyelv felé szeretnél orientálódni, akkor oldalunk Nyelvtanulás menüpontjában találhatsz angol és német nyelvű szintfelmérőket, különféle tananyagokat, szószedeteket, illetve a nyelvtanulást és vizsgázást segítő tippeket és trükköket!

És végül de nem utolsó sorban: ha nyelvvizsgára készülsz, de még nem választottad ki a számodra megfelelő nyelvvizsgaközpontot és vizsgarendszert, akkor az előbbi kiválasztásában nagy segítségedre lesz a Nyelvvizsgaközpontok aloldalunk, ha pedig az utóbbival kapcsolatban lennének kételyeid, akkor a Nyelvvizsgák összehasonlítása menüpontot Neked találtuk ki!