Már Erdélyben is elfogadják az Origó nyelvvizsgáját

Az ELTE Origó Nyelvi Centrum legfrissebb közleményéből kiderül, hogy országunk egyik legnépszerűbb nyelvvizsgáját már határon túl is elfogadják.


A Partiumi Nyelvközpont együttműködési megállapodást kötött az Eötvös Loránd Tudományegyetemen belül működő Origó Nyelvi Centrummal.

– olvasható a Nagyváradon található Partiumi Keresztény Egyetem egyik legfrissebb bejegyzésében. A megállapodásnak köszönhetően a felsőoktatási intézmény a nyelvtudás-mérés értékeinek megőrzését szeretné erősíteni, amely a továbbiakban azt fogja jelenteni, hogy a diploma megszerzéséhez tartozó nyelvvizsga-követelményként már elfogadják az Origó akkreditált nyelvvizsgáit. A cikkből az is kiderül, hogy a két intézmény a nyelvi képzés és a nyelvi tudás felmérésének területén szorosabb kapcsolatot fog ápolni a közeljövőben.

A Partiumi Nyelvközpont küldetésének tekinti, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse és segítse a nyelvtanulás elsajátítását célzó kezdeményezéseket. Tekintettel arra, hogy az Origó Magyarország legnagyobb nyelvtudás-mérési tapasztalattal rendelkező intézménye, az PKE a diploma kimeneti követelményeként, a nyelvtudás igazolására a megállapodás aláírásnak napjától elfogadja az Origó akkreditált nyelvvizsgáit.

– ez a kijelentés pedig már az ELTE Origó Nyelvi Centrum hivatalos weboldalán olvasható.


nyelvvizsga.hu, kézfogás, két ember kezet fog, két öltönyös ember kezet fog

forrás: pexels.com


Az Origó nyelvvizsga díjai

Az ELTE Origó Nyelvi Centrum a következő díjszabás alapján kínálja nyelvvizsgáit:

Általános nyelvvizsgák
Szóbeli vizsgadíjÍrásbeli vizsgadíjKomplex vizsgadíj
Alapfokú (B1) nyelvvizsga29 500 Ft30 000 Ft42 000 Ft
Középfokú (B2) nyelvvizsga34 500 Ft35 000 Ft50 000 Ft
Felsőfokú (C1) nyelvvizsga36 000 Ft37 000 Ft52 000 Ft
LforS szaknyelvi nyelvvizsgák
Szóbeli vizsgadíjÍrásbeli vizsgadíjKomplex vizsgadíj
Alapfokú (B1) nyelvvizsga20 200 Ft21 200 Ft35 500 Ft
Középfokú (B2) nyelvvizsga24 200 Ft26 700 Ft43 000 Ft
Felsőfokú (C1) nyelvvizsga25 700 Ft28 200 Ft45 500 Ft

Ha érdekel a téma és úgy érzed, hogy maradt még kérdésed ezzel kapcsolatban, akkor érdemes ellátogatnod oldalunk Hasznos infók menüpontjára is, ahol további nyelvvizsgával kapcsolatos kérdésekre kaphatsz választ. Ha pedig a nyelvtanulással kapcsolatban esetleg angol vagy német nyelv felé szeretnél orientálódni, akkor oldalunk Nyelvtanulás menüpontjában találhatsz angol és német nyelvű szintfelmérőket, különféle tananyagokat, szószedeteket, illetve a nyelvtanulást és vizsgázást segítő tippeket és trükköket!

Végül de nem utolsó sorban: ha nyelvvizsgára készülsz, de még nem választottad ki a számodra megfelelő nyelvvizsgaközpontot és vizsgarendszert, akkor az előbbi kiválasztásában nagy segítségedre lesz a Nyelvvizsgaközpontok aloldalunk, ha pedig az utóbbival kapcsolatban lennének kételyeid, akkor a Nyelvvizsgák összehasonlítása menüpontot Neked találtuk ki!

Forrás: Partiumi Keresztény Egyetem, ELTE Origó Nyelvi Centrum