Egy ingyenes app – nem csak angolosoknak!

A legtöbb nyelvtanulást segítő alkalmazás kizárólag az angolt tanuló felhasználóknak kedvez. Ebben a cikkben fordul a kocka: egy olyan appot igyekszünk bemutatni, amely angol és német nyelvtanulásra egyaránt használható.


Az alkalmazás minden korosztálynak hasznos lehet, a kisiskolás gyermekektől egészen az idősekig. Használata során mindenki garantáltan hasznos és kellemes időt fog eltölteni, még azok is akik éppen nyelvórára járnak, vagy csak szeretnének egy kicsit jobban elmélyedni az angol vagy német nyelvben.

fotó: unsplash.com


Hogyan működik az alkalmazás?

Az alkalmazás teljesen ingyenesen tölthető le a Google Playről vagy az AppStore-ból. Az egyik legjobb funkció benne, hogy wifi és mobilinternet nélkül is használható. Működése egyszerű: a felhasználó szókártyák segítségével fejlesztheti szókincsét.

Az app letöltése után szükséges beállítani az felhasználó anyanyelvét, majd ha ez sikerült, már indulhat is a tanulás. A kártyák két oldalán – mint a hagyományos tanulókártyákon – lehet elolvasni a magyar és angol (vagy német) szavakat, illetve ezek jelentését. Az alkalmazás funkciói közé tartozik, hogy a kifejezések pontos kiejtését is meg lehet hallgatni. Ha a felhasználó elér egy bizonyos szómennyiséget, akkor választhat, hogy újra megcsinálja a már ismert szavakat vagy új szóhalmazzal folytatja a játékot. Az app főoldalán még az egy nap alatt megtanult szavak számát is meg lehet tekinteni, illetve a rendelkezésre álló szógyűjteményt is lehet bővíteni.

Az appot Szókártyák néven lehet megtalálni a már említett alkalmazás-áruházakban. Legyen szó német vagy angol nyelvtanulásról, a cikkünkben bemutatott applikációval szinte játék a tanulás!

Forrás: Eduline.hu