KJE – gazdálKODÓ gazdasági kétnyelvű

A KJE – gazdálKODÓ gazdasági kétnyelvű nyelvvizsgarendszer a KJE által szervezett nyelvvizsgatípus. A Nyelvvizsgát Akkreditáló Testület (NYAT) 2006. július 13-án a Kodolányi János Egyetem Nyelvvizsgaközpontjában kifejlesztett gazdálKODÓ elnevezésű vizsgarendszert akkreditálta. Ezáltal a Vizsgaközpont államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvány kiadására jogosult. A vizsgarendszer gazdasági szaknyelvi, kétnyelvű vizsgarendszer, amely alap-, közép- és felsőfokon méri a vizsgázók nyelvtudását írásban és szóban egyaránt, angol és német nyelvből. A vizsga két profillal választható: üzleti vagy idegenforgalmi. A vizsgarendszer adatai:
  • Nyelvek: angol, német
  • Szintek: B1(alapfok), B2(középfok), C1(felsőfok)
  • Egynyelvű vagy kétnyelvű: Kétnyelvű
  • Általános vagy szaknyelvi: Gazdasági szaknyelvi
  • Online letehető a vizsga? Nem
  • Van online ügyintézés? Igen
  • A szóbeli vizsga páros? Egyéni
  • Honlap: http://gazdalkodo.kodolanyi.hu/
  • Következő vizsgaidőpont: 2023. 10. 28.

Milyen az írásbeli vizsga?

A gazdálKODÓ gazdasági szaknyelvi vizsga kétnyelvű vizsgarendszerében az írásbeli vizsgarész alapfokon (B1) az olvasott szöveg értéséből, írás- és közvetítői készségből, közép- (B2) és felsőfokon (C1) pedig az olvasott szöveg értéséből, írás- és közvetítői készségből, illetve nyelvismereti feladatokból áll. Alapfokon 100 percig, középfokon 210 percig, felsőfokon pedig 220 percig tart a vizsgarész.

Milyen a szóbeli vizsga?

A gazdálKODÓ gazdasági szaknyelvi vizsga kétnyelvű vizsgarendszerében a szóbeli vizsgarész mindhárom szinten (B1/B2/C1) beszédkészségből és hallásértésből áll. Mindhárom szinten nagyjából 30-35 perc áll rendelkezésre az egész vizsgarészre.

Van szótárhasználat vizsga közben?

Csak az íráskészségi és közvetítési feladatok alatt használható kereskedelmi forgalomba hozott, egy- vagy kétnyelvű nyomtatott szótár.

Mennyibe kerül?

alapfok (B1) szóbeli: 14 000 Ft, írásbeli: 14 000 Ft, komplex: 26 000 Ft

középfok (B2) szóbeli: 16 000 Ft, írásbeli: 16 000 Ft, komplex: 27 000 Ft

felsőfok (C1) szóbeli: 16 000 Ft, írásbeli: 16 000 Ft, komplex: 27 000 Ft

Hogyan fizethetek?

Átutalással a vizsgaközpont bankszámlájára, vagy a vizsgaközponttól személyes úton szerzett sárga csekkel (postai befizetéssel).

A KJE – gazdálKODÓ gazdasági kétnyelvű nyelvvizsga ezeken a településeken tehető le

Budapest (Kodolányi János Egyetem Budapesti Oktatási Központ, Oxford Pro Nyelviskola Kft.), Debrecen (Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Gazdasági Szaknyelvi Kommunikációs Intézet), Gyöngyös (Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Gyöngyösi Nyelvvizsga Centrum), Győr (Hatos és Társa Nyelviskola Kft.), Kecskemét (Füredi Felnőttképző és Szolgáltató Kft.), Keszthely (Helikon Stúdió Bt.), Miskolc (SZÉV Oktatási és Szolgáltató Kft.), Nagykanizsa (Miha & Miha Nyelvstúdió Kft.), Nyíregyháza (Nyíregyházi Egyetem BGYPK – Idegennyelvi Oktató és Vizsgáztató Csoport), Pécs (Jazz Communication Kft.), Szeged (MATRIX CBS Kft.), Szolnok (Oxford School 98 Nyelviskola Kft.), Székesfehérvár (KJE Nyelvvizsgaközpont), Veszprém (Farbe Nyelviskola), Vác (Dartmoor School of Languages)