KJE – gazdálKODÓ gazdasági kétnyelvű

A KJE – gazdálKODÓ gazdasági kétnyelvű nyelvvizsgarendszer a KJE által szervezett nyelvvizsgatípus. A Nyelvvizsgát Akkreditáló Testület (NYAT) 2006. július 13-án a Kodolányi János Egyetem Nyelvvizsgaközpontjában kifejlesztett gazdálKODÓ elnevezésű vizsgarendszert akkreditálta. Ezáltal a Vizsgaközpont államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvány kiadására jogosult. A vizsgarendszer gazdasági szaknyelvi, kétnyelvű vizsgarendszer, amely alap-, közép- és felsőfokon méri a vizsgázók nyelvtudását írásban és szóban egyaránt, angol és német nyelvből. A vizsga két profillal választható: üzleti vagy idegenforgalmi. A vizsgarendszer adatai:
  • Nyelvek: angol, német
  • Szintek: B1(alapfok), B2(középfok), C1(felsőfok)
  • Egynyelvű vagy kétnyelvű: Kétnyelvű
  • Általános vagy szaknyelvi: Gazdasági szaknyelvi
  • Online letehető a vizsga? Nem
  • Van online ügyintézés? Igen
  • A szóbeli vizsga páros? Egyéni
  • Honlap: http://gazdalkodo.kodolanyi.hu/
  • Következő vizsgaidőpont: 2021. 10. 09.

Milyen az írásbeli vizsga?

A gazdálKODÓ gazdasági szaknyelvi vizsga kétnyelvű vizsgarendszerében az írásbeli vizsgarész alapfokon (B1) az olvasott szöveg értéséből, írás- és közvetítői készségből, közép- (B2) és felsőfokon (C1) pedig az olvasott szöveg értéséből, írás- és közvetítői készségből, illetve nyelvismereti feladatokból áll. Alapfokon 100 percig, középfokon 210 percig, felsőfokon pedig 220 percig tart a vizsgarész.

Milyen a szóbeli vizsga?

A gazdálKODÓ gazdasági szaknyelvi vizsga kétnyelvű vizsgarendszerében a szóbeli vizsgarész mindhárom szinten (B1/B2/C1) beszédkészségből és hallásértésből áll. Mindhárom szinten nagyjából 30-35 perc áll rendelkezésre az egész vizsgarészre.

Van szótárhasználat vizsga közben?

Csak az íráskészségi és közvetítési feladatok alatt használható kereskedelmi forgalomba hozott, egy- vagy kétnyelvű nyomtatott szótár.

Mennyibe kerül?

alapfok (B1) szóbeli: 14 000 Ft, írásbeli: 14 000 Ft, komplex: 26 000 Ft

középfok (B2) szóbeli: 16 000 Ft, írásbeli: 16 000 Ft, komplex: 27 000 Ft

felsőfok (C1) szóbeli: 16 000 Ft, írásbeli: 16 000 Ft, komplex: 27 000 Ft

Hogyan fizethetek?

Átutalással a vizsgaközpont bankszámlájára, vagy a vizsgaközponttól személyes úton szerzett sárga csekkel (postai befizetéssel).

A KJE – gazdálKODÓ gazdasági kétnyelvű nyelvvizsga ezeken a településeken tehető le

Budapest (Kodolányi János Egyetem Budapesti Oktatási Központ, Oxford Pro Nyelviskola Kft.), Debrecen (Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Gazdasági Szaknyelvi Kommunikációs Intézet), Gyöngyös (SZIE Károly Róbert Campus Gyöngyösi Nyelvvizsga Centrum), Győr (Hatos és Társa Nyelviskola Kft.), Kecskemét (Füredi Felnőttképző és Szolgáltató Kft.), Keszthely (Helikon Stúdió Bt.), Miskolc (SZÉV Oktatási és Szolgáltató Kft.), Nagykanizsa (Miha & Miha Nyelvstúdió Kft.), Nyíregyháza (Nyíregyházi Egyetem BGYPK – Idegen Nyelvi Vizsgáztató és Oktató Csoport), Pécs (Jazz Communication Kft.), Szeged (MATRIX CBS Kft.), Szolnok (Oxford School 98 Nyelviskola Kft.), Székesfehérvár (KJE Nyelvvizsgaközpont), Veszprém (Farbe Nyelviskola), Vác (Dartmoor Szolgáltató és Kereskedelmi Betéti Társaság)