Nem minden tiszta Luis Suárez nyelvvizsga-bizonyítványa körül

A Juventus labdarúgóklubhoz történő leigazoláshoz olasz nyelvvizsgára volt szüksége az uruguayi labdarúgónak, ám a hírek szerint ez nem hivatalos úton történt.

Raffaele Cantone olasz legfőbb ügyész szerint Luis Suárez szeptemberi nyelvvizsgájának megszerzésében a labdarúgót leigazolni kívánó klub, a Juventus is nagy szerepet játszott.

A nyelvvizsgára az uruguayi játékos honosításához lenne szükség, aki az oklevél megszerzését követően nem számítana az Európai Unión kívüli külföldi látogatónak, így bejegyzett honosított személyként nem növelné a megengedett kvótaszámot.

Luis Suárez szeptemberben tette le a sikeres olasz vizsgát egy perugiai egyetemen, ám az oklevél megszerzését követően gyanússá vált az egyes egyetemi tisztviselők hirtelen felfüggesztése. A labdarúgót vizsgáztató biztos a teszt után közölte, hogy a labdarúgó mindössze 15 perc alatt szerezte meg az olasz állampolgársághoz szükséges középfokú B1-es oklevelet.

– A nyelvvizsga tesztjének tartalmát előzetesen eljuttatták Luis Suárezhez, míg vizsgájának eredményét és annak pontszámát is előre meghatározták, hogy megfeleljenek a Juventus kívánságának. – közölte Raffaele Cantone.

fotó: www.rangado.24.hu

A legfőbb ügyész hozzátette, hogy a torinói labdarúgóklub még a legmagasabb intézményi szinteken is tett lépéseket annak érdekében, hogy Suárez állampolgársági ügyét felgyorsítsák.

A Juventus egyelőre hallgat a hír kapcsán, a perugiai egyetem pedig tagadja a jogsértést.

Forrás: csakfoci.hu