A Stipendium Peregrinum ösztöndíj a nyelvvizsga díjára is költhető

Újra lehet pályázni a Stipendium Peregrinum ösztöndíj azon részére, amely a tehetséges fiatalok külföldi felvételi eljárását támogatja.

Ez az ösztöndíj a 17-23 éves, kiemelkedően tehetséges hazai és határon túli magyar fiatalok részvételét támogatja a legrangosabb külföldi felsőoktatási intézmények felvételi eljárásában a 2021/2022-es tanévre.

– A pályázaton kétszázezertől hétszázezer forintig igényelhető vissza nem térítendő támogatás egyebek mellett a felvételi eljárás díjára, nemzetközi nyelvvizsga díjára, utazási költségre.  ismertette Würtz Csilla, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője a keddi sajtótájékoztatón Budapesten.

A jelentkezési határidő első körben november 17-én 12 órakor jár le, majd a keretösszeg – tízmillió forint – kimerüléséig, de legkésőbb 2021. április 15-ig lehet jelentkezni.

nyelvvizsga_stipendium_peregrinum

fotó: nemzetitehetsegkozpont.hu

A pályázaton részt vehetnek középiskolai tanulók, Magyarország államilag elismert egyetemein és a szomszédos országok magyar nyelvű képzést folytató felsőoktatási intézményeiben alapképzésben, osztatlan mesterképzésben, mesterképzésben részt vevő hallgatók. A pályázat részleteit a Nemzeti Tehetség Központ honlapján találhatják meg az érdeklődők.

Az ösztöndíj egyik új eleme a nemzetközi nyelvvizsga díjának támogatása, a kiskorú gyermeket nevelő pályázó esetén pedig az, hogy a pályázat felső korhatára gyermekenként három-három évvel megemelkedik.

Kiemelte: a Nemzeti Tehetség Központ tizenegy éve működik azzal a céllal, hogy támogassa a fiatal magyar tehetségeket határon innen és túl. Évente nagyjából háromszázezer fiatalt segít a szervezet, amelynek jövőre 3,6 milliárd forint áll majd a rendelkezésére, hogy a tehetségeket felkutassák, támogassák és mentorálják.

Forrás: MTI