KJE – társalKODÓ általános egynyelvű

A KJE – társalKODÓ általános egynyelvű nyelvvizsgarendszer a KJE által szervezett nyelvvizsgatípus. Az Oktatási Hivatal - Nyelvvizsgát Akkreditáló Testülete (NYAT) 2003. február 10-én a Kodolányi János Egyetem Nyelvvizsgaközpontjában kifejlesztett kétnyelvű társalKODÓ elnevezésű vizsgarendszert akkreditálta. Ezáltal a Vizsgaközpont államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvány kiadására jogosult. A vizsgarendszer általános, kétnyelvű vizsgarendszer, amely három szinten, alap-, közép- és felsőfokon méri a vizsgázók nyelvtudását írásban és szóban egyaránt, angol és német nyelvből. A vizsgarendszer adatai:
  • Nyelvek: angol, német
  • Szintek: B1(alapfok), B2(középfok), C1(felsőfok)
  • Egynyelvű vagy kétnyelvű: Egynyelvű
  • Általános vagy szaknyelvi: Általános
  • Online letehető a vizsga? Nem
  • Van online ügyintézés? Nem
  • A szóbeli vizsga páros? Egyéni
  • Honlap: http://tarsalkodo.kodolanyi.hu/
  • Következő vizsgaidőpont: 2021. 09. 18.

Milyen az írásbeli vizsga?

A társalKODÓ nyelvvizsga egynyelvű vizsgarendszerében az írásbeli vizsgarész alapfokon (B1) az olvasott szöveg értéséből és íráskészségből, közép- (B2) és felsőfokon (C1) pedig az olvasott szöveg értéséből, íráskészségből és nyelvismereti feladatokból áll. Alapfokon 95 percig, közép- és felsőfokon pedig 165-170 percig tart a vizsgarész.

Milyen a szóbeli vizsga?

A társalKODÓ nyelvvizsga egynyelvű vizsgarendszerében a szóbeli vizsgarész mindhárom szinten (B1/B2/C1) beszédkészségből és hallásértésből áll. Mindhárom szinten nagyjából 35-40 perc áll rendelkezésre az egész vizsgarészre.

Van szótárhasználat vizsga közben?

Csak az íráskészségi feladatok alatt használható kereskedelmi forgalomba hozott, egy- vagy kétnyelvű nyomtatott szótár.

Mennyibe kerül?

alapfok (B1) szóbeli: 13 000 Ft, írásbeli: 13 000 Ft, komplex: 24 000 Ft

középfok (B2) szóbeli: 15 000 Ft, írásbeli: 15 000 Ft, komplex: 26 000 Ft

felsőfok (C1) szóbeli: 15 000 Ft, írásbeli: 15 000 Ft, komplex: 26 000 Ft

Hogyan fizethetek?

Átutalással a vizsgaközpont bankszámlájára, vagy a vizsgaközponttól személyes úton szerzett sárga csekkel (postai befizetéssel).

A KJE – társalKODÓ általános egynyelvű nyelvvizsga ezeken a településeken tehető le

Budapest (Kodolányi János Egyetem Budapesti Oktatási Központ, Oxford Pro Nyelviskola Kft.), Debrecen (Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Gazdasági Szaknyelvi Kommunikációs Intézet), Gyöngyös (SZIE Károly Róbert Campus Gyöngyösi Nyelvvizsga Centrum), Győr (Hatos és Társa Nyelviskola Kft.), Kecskemét (Füredi Felnőttképző és Szolgáltató Kft.), Keszthely (Helikon Stúdió Bt.), Miskolc (SZÉV Oktatási és Szolgáltató Kft.), Nagykanizsa (Miha & Miha Nyelvstúdió Kft.), Nyíregyháza (Nyíregyházi Egyetem BGYPK – Idegen Nyelvi Vizsgáztató és Oktató Csoport), Pécs (Jazz Communication Kft.), Szeged (MATRIX CBS Kft.), Szolnok (Oxford School 98 Nyelviskola Kft.), Székesfehérvár (KJE Nyelvvizsgaközpont), Veszprém (Farbe Nyelviskola), Vác (Dartmoor Szolgáltató és Kereskedelmi Betéti Társaság)