DExam általános egynyelvű

A DExam általános egynyelvű nyelvvizsgarendszer a DExam által szervezett nyelvvizsgatípus. A DExam vizsga a KER (Közös Európai Referenciakeret) ajánlásait követő egynyelvű angol nyelvvizsga, mely a kommunikatív célok megvalósításához szükséges általános nyelvtudást alap-, közép- és felsőfokon, a vizsgázók érdeklődésének megfelelő témakörökben méri. B2 és C1 szinten a DExam vizsga olyan általános nyelvvizsga, amely a diákok, egyetemisták, főiskolások nyelvhasználati igényeit természetes humán-, vagy reálérdeklődésének messzemenő figyelembe vételével elégíti ki. A vizsgarendszer adatai:
  • Nyelvek: angol
  • Szintek: B1(alapfok), B2(középfok), C1(felsőfok)
  • Egynyelvű vagy kétnyelvű: Egynyelvű
  • Általános vagy szaknyelvi: Általános
  • Online letehető a vizsga? Nem
  • Van online ügyintézés? Igen
  • A szóbeli vizsga páros? Páros
  • Honlap: http://www.dexam.hu/
  • Következő vizsgaidőpont: 2024. 10. 19.

Milyen az írásbeli vizsga?

A DEXam egynyelvű vizsgarendszerének írásbeli része mindegyik szinten (B1/B2/C1) olvasásértésből (olvasáskészség és nyelvismeret) és íráskészségből áll. Ezek a feladatok alapfokon összesen 120 percig, középfokon 150 percig, felsőfokon pedig 190 percig tartanak.

Milyen a szóbeli vizsga?

A DEXam egynyelvű vizsgarendszerének szóbeli része mindegyik szinten (B1/B2/C1) beszédértésből és beszédkészségből áll. Ezek a feladatok alap- és középfokon összesen 50-60 percig, felsőfokon pedig 60-70 percig tartanak.

Van szótárhasználat vizsga közben?

A vizsgán kereskedelmi forgalomba hozott, nyomtatott egy- vagy kétnyelvű szótár használható az alábbi szinteken és vizsgarészeken: alapfokon (B1) az íráskészség alatt, közép- és felsőfokon (B2 és C1) az íráskészség során és a beszédkészség felkészítőtermében (a szóbeli résznél csak a felkészítőteremben). Az írásbeli vizsgarész alatt az olvasáskészség és nyelvismereti feladatlapok beszedése után, a teremfelügyelő felszólítására lehet a szótárt elővenni.

Mennyibe kerül?

alapfok (B1) szóbeli: 20 000 Ft, írásbeli: 20 000 Ft, komplex: 31 000 Ft

középfok (B2) szóbeli: 24 000 Ft, írásbeli: 24 000 Ft, komplex: 39 000 Ft

felsőfok (C1) szóbeli: 26 000 Ft, írásbeli: 26 000 Ft, komplex: 43 000 Ft

Hogyan fizethetek?

Banki átutalással és készpénz-átutalási csekken.

A DExam általános egynyelvű nyelvvizsga ezeken a településeken tehető le

Budapest (Könyves Kálmán Gimnázium Diákjaiért Alapítvány, Kovács Pál Baptista Gimnázium), Békéscsaba (Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium), Debrecen (Debreceni Egyetem Idegennyelvi Központ), Dunaújváros (Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Általános Iskola), Eger (Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium), Fehérgyarmat (Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium és Kollégium), Győr (Győri Oxford Nyelviskola és Szolgáltató Kft.), Hajdúnánás (Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium), Hajdúszoboszló (Hőgyes Endre Gimnázium), Jászberény (Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium), Karcag (Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium), Kiskőrös (Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium), Kisvárda (Bessenyei György Gimnázium), Mezőtúr (Mezőtúri Református Kollégium), Miskolc (Zrínyi Ilona Gimnázium), Nagyhalász (Csuha Antal Baptista Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola), Nyíregyháza (Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar), Pécs (Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnáziuma és Technikuma), Szeged (Profi Profil Nyelvstúdió Kft.), Szolnok (Debreceni Egyetem Szolnok Campus), Székesfehérvár (M-PROSPECT KFT.), Veszprém (Hock és Társa Kkt.)