TIT Nyelvvizsgaközpont

A TIT-iXam nyelvvizsgarendszer a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat jogtulajdonában álló új nyelvvizsgarendszer. A központ más vizsgarendszerekben szerzett több évtizedes vizsgáztatói tapasztalata, vizsgázóival és vizsgáztatóival való közvetlen kapcsolata vezetett oda, hogy egy sajátságosan Magyarországra tervezett, az itteni igényeknek legjobban megfelelő részben elektronikusan letehető, könnyen elérhető és gyors eredményt szolgáltató államilag elismert nyelvvizsgarendszert hozzon létre.

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat többek között felnőttképzési intézmény is (nyilvántartásba vételi szám: E-000226/2014), amely felvállalja a nyelvtanulás iránt érdeklődők képzését, vizsgára felkészítő könyvek, kiadványok készítését is. A központ működése teljes egészében a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ felügyelete alá tartozik.

A Magyarországon fejlesztett vizsgák között a TIT-iXam nyújt először lehetőséget azoknak a vizsgázni vágyóknak, akik a digitális kommunikációban otthonosan mozognak, talán biztonságosabban, mint a papíralapú vizsgázás területén. A vizsgarendszer létrehozásánál az egyszerűség, a maximális átláthatóság, a belső szimmetriák kialakítása voltak az irányadó szempontok.

A TIT-iXam általános egynyelvű vizsgarendszerében három szinten (B1/B2/C1), angol és német nyelven szerezhető államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvány. A vizsgaközpont országosan 14 vizsgahellyel rendelkezik.

Elérhetőségek

  • Honlap: https://www.ixam.hu/
  • E-mail:
  • Telefonszám: 06 (1) 483-2543
  • Cím: 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 16.
  • Ügyfélfogadás: H-CS 8.00-17.00 (telefonos)

A TIT nyelvvizsga típusai