ÖSD Nyelvvizsgaközpont

Az Osztrák Intézet nemzetközi hálózata német tanfolyamokat kínál minden szinten, minden korosztály számára. Rendezvényeket, versenyeket és különböző projekteket szervez, és az ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch) lincenszpartnere. Az Osztrák Intézet saját oktatóanyagot ad ki. Együttműködik nemzeti és nemzetközi szakmai egyesületekkel és képzési intézményekkel.

Az Osztrák Intézet Ausztria hivatalos német tanfolyam szolgáltatója külföldön. Az Osztrák Köztársaság tulajdonában áll. Tulajdonos képviselője az Európai és Nemzetközi Kapcsolatok Minisztériuma. A Felügyelőbizottság négy minisztérium és a gazdasági kamara képviselőiből áll.

Az akkreditált és nemzetközileg elismert ÖSD nyelvvizsgák előnyt jelentenek a továbbtanulásnál és a globalizált munkaerőpiacon. Az Osztrák Nyelvi Diploma (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch) nyelvvizsga magyarországi központjaként minden szinten kínálunk vizsgalehetőséget, de nem mindegyik vizsgaszint és vizsgatípus rendelkezik magyar akkreditációval. A nem akkreditált vizsgák esetén kizárólag az ÖSD vizsgaszabályzata érvényes.

Az Osztrák Intézet általános egynyelvű vizsgarendszerében hat szinten (A1/A2/B1/B2/C1/C2), német nyelvből szerezhető nyelvvizsga-bizonyítvány. A vizsga elsősorban komplex, de a nyelvvizsgaközpont vizsgaszabályzata szerint az írásbeli vagy szóbeli részvizsgát külön is le lehet tenni, amennyiben a vizsgázó ezt egy éven belül teljesíti.

Elérhetőségek

  • Honlap: https://www.budapest.oesterreichinstitut.hu/
  • E-mail:
  • Telefonszám: 06 (1) 322-3030
  • Cím: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 31. 2. em.
  • Ügyfélfogadás: H-Cs 10.00-18.00, P 10.00-16.00

A ÖSD nyelvvizsga típusai