Goethe-Institut Nyelvvizsgaközpont

A Goethe-Institut a Német Szövetségi Köztársaság világszerte tevékeny kulturális intézete. A budapesti Goethe Intézet 1988 óta, a magyar és német kormány 1987. október 10-i, a két országban kölcsönösen felállítandó kulturális és információs központokról szóló megállapodásának alapján működik. Az intézet négy részlege: a kulturális programosztály, a könyvtár, a nyelviskola és a nyelvtanár-továbbképzés. Az intézet valamennyi egysége 2006 februárjától a kilencedik kerületi Ráday utcában található.

A Goethe Intézet a KER mind a hat szintjén (A1/A2/B1/B2/C1/C2) kínál nyelvvizsgákat, ezek közül a B1, a B2 és a C1 szintű vizsgák (alap-, közép- és felsőfok) Magyarországon is akkreditáltak. Ez azt jelenti, hogy a vizsgázók a nemzetközi bizonyítvány mellett egy Magyarországon államilag elismert bizonyítványt is kapnak. A nyelvvizsga minden szinten kizárólag német nyelvből szerezhető meg.

A Goethe nyelvvizsgarendszerében csak az írásbeli vizsga során használható kereskedelmi forgalomba hozott, nyomtatott egy- vagy kétnyelvű szótár. A szóbeli vizsgarész beszédkészségi feladatát párban végzik el a vizsgázók. A vizsgaközpont hazánkban 5 vizsgahellyel rendelkezik.

Elérhetőségek

  • Honlap: https://www.goethe.de/ins/hu/hu/index.html
  • E-mail:
  • Telefonszám: 06 1 3744070
  • Cím: 1092 Budapest, Ráday u. 58.
  • Ügyfélfogadás: H-P 9:00–17:00

A Goethe-Institut nyelvvizsga típusai

A Goethe-Institut nyelvvizsga ezeken a településeken tehető le