Corvinus Nyelvvizsgaközpont

A Budapesti Corvinus Egyetem Nyelvvizsgaközpontja általános és szaknyelvi vizsgáztatást végez alap- (B1), közép- (B2) és felsőfokon (C1). Az általános nyelvvizsga angol és német nyelvből egy- és kétnyelvű változatban is letehető. A közgazdasági szaknyelvi vizsga angol, francia, német, olasz, orosz, portugál, spanyol nyelvekből, a nemzetközi kapcsolatok szaknyelvi vizsga angol, francia,német, olasz, orosz, spanyol nyelvekből tehető le.

A vizsga – jelentkezéstől függően – letehető komplex, írásbeli és szóbeli változatban is. A nyelvvizsgaközpont sikeres vizsgázója olyan államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványt kap, amelyben a magyarországi szint megnevezésével együtt megjelenik a Közös Európai Referenciakeret szerinti jelölés: alapfok (B1), középfok (B2), felsőfok (C1).

Általános nyelvből a Nyelvvizsgaközpont évente öt alkalommal biztosít a vizsgázók számára vizsgaalkalmat. Közgazdasági szaknyelvből a Vizsgaközpont évente három alkalommal biztosít a vizsgázók számára vizsgaalkalmat, kivéve az arab, portugálnyelveket, ill. valamennyi nyelv alapfokú (B1) szintjét, melyekből csak a májusi vizsgaidőszakban tehető vizsga. Nemzetközi kapcsolatok szaknyelvből a Vizsgaközpont évente három alkalommal biztosít a vizsgázók számára vizsgaalkalmat.

Elérhetőségek

  • Honlap: https://www.uni-corvinus.hu/fooldal/kepzes/nyelvvizsga/
  • E-mail:
  • Telefonszám: (06-1) 482-7268
  • Cím: 1093 Budapest, Közraktár utca 4-6. V. emelet 536, 537, 538.
  • Ügyfélfogadás: H-CS 8:30–15:30, P 8:30–12:00

A Corvinus nyelvvizsga típusai