Újabb nyelvvizsgahely válik elérhetővé Keszthelyen

A Keszthelyi Vendéglátó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (VSZK) egy újabb nyelvvizsgahelyszínként fog jeleskedni az ELTE Origó Nyelvi Centrum oldalán. Idén novembertől előreláthatóan három nyelvből tehetnek itt vizsgát az érdekelt személyek.


Nem titok, sőt alapvető tény, hogy a turizmus és vendéglátás területén nagyon fontos a minél magabiztosabb, idegennyelvbeli tudás. Ahogy azt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai is reprezentálják, a nyári időszakban évről évre folyamatosan nő a más országokból érkező vendégek száma. A nyelvtudást pedig mi sem mutatja be jobban a munkáltató számára, mint egy gyakorlati beszélgetés és egy, a nyelvi tudás igazolásául szolgáló dokumentum, avagy nyelvvizsga.

Hazánk egyik legrégebbi és legfelkapottabb nyelvi intézménye az Origó Nyelvi Centrum, amely jelenleg több, mint 60 vizsgahellyel rendelkezik országszerte. A TV Keszthely tudósítása alapján novembertől a Keszthelyi Vendéglátó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (VSZK) is egy ilyen vizsgahelyszínként fog működni a továbbiakban.

„Nagyon örültünk ennek a lehetőségnek. Valóban november hónaptól már ténylegesen megkezdődik a nyelvvizsgáztatás itt a Keszthelyi VSZK-ban. Angol, német és orosz nyelven is lehet nálunk vizsgázni. Tehát az eddigi lehetőségek, amelyek Keszthelyen megvoltak, azok ki is bővültek, hiszen az orosz nyelv a mi oktatóinknak köszönhetően kerül föl majd a lehetőségek közé.”

– nyilatkozta ezt Fisli István, az intézmény igazgatója.


nyelvvizsga.hu, boldog és mosolygó lány tart egy zöld könyvet

forrás: pexels.com


A VSZK-ban természetesen nemcsak az ott tanuló diákok tehetnek nyelvvizsgát, hanem bárki más aki az Origó Nyelvi Centrum segítségével szeretné megszerezni első, avagy sokadik alap-, közép- vagy felsőfokú nyelvi bizonyítványát.

Az ELTE Origó Nyelvi Centrummal kapcsolatos további információkért az intézmény hivatalos honlapján lehet érdeklődni.


Ha érdekel a téma és úgy érzed, hogy maradt még kérdésed ezzel kapcsolatban, akkor érdemes ellátogatnod oldalunk Hasznos infók menüpontjára is, ahol további nyelvvizsgával kapcsolatos kérdésekre kaphatsz választ. Ha pedig a nyelvtanulással kapcsolatban esetleg angol vagy német nyelv felé szeretnél orientálódni, akkor oldalunk Nyelvtanulás menüpontjában találhatsz angol és német nyelvű szintfelmérőket, különféle tananyagokat, szószedeteket, illetve a nyelvtanulást és vizsgázást segítő tippeket és trükköket!

Végül de nem utolsó sorban: ha nyelvvizsgára készülsz, de még nem választottad ki a számodra megfelelő nyelvvizsgaközpontot és vizsgarendszert, akkor az előbbi kiválasztásában nagy segítségedre lesz a Nyelvvizsgaközpontok aloldalunk, ha pedig az utóbbival kapcsolatban lennének kételyeid, akkor a Nyelvvizsgák összehasonlítása menüpontot Neked találtuk ki!

Forrás: hirbalaton.hu