Tolkien-napot tartottak a hétvégén

Egész napos családi programokkal és új Tolkien-gyűjteményével várta az érdeklődőket szombaton az Országos Idegennyelvű Könyvtár (OIK) és a Magyar Tolkien Társaság.


„A J.R.R. Tolkien munkásságát megidéző Tolkien-napon a Magyar Tolkien Társaság által letétbe helyezett csaknem 100 kötetes gyűjtemény átadása után előadások, workshopok, tolkieni ihletésű társasjátéksarok, különleges nyelvlecke, valamint kézműves foglalkozások és filmes replikák várták az érdeklődőket az Országos Idegennyelvű Könyvtárban”

– tájékoztatta az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) az MTI-t.

A látogatók készíthettek tündeírásos emléklapot, megtanulhatták a tündehajfonás fortélyait, valamint részt vehettek kvízjátékokban és közös éneklésben, de válogathattak a Középfölde-vásár kínálta termékekből is. Emellett volt gyöngyfűzés és könyvjelzőkészítés is.


nyelvvizsga.hu, Tolkien könyv belülről, Gyűrűk ura térképe

forrás: unsplash.com


Az OSZK tájékoztatója szerint a szórakoztató családi nap elősegíti az olvasás népszerűsítését, a kreativitás fejlesztését, támogatja a nyelvtanulás iránti igény kialakulását, az idegen nyelvű irodalom és a zeneművészet megismerését.

„Az OSZK szervezeti egységeként működő Országos Idegennyelvű Könyvtár a magyarországi nyilvános szakkönyvtárak egyik legfiatalabb intézménye, amelynek faladata az eredeti nyelvű, elsősorban kortárs világirodalmi, zenei és nyelvészeti tárgyú dokumentumok gyűjtése, valamint a magyarországi nemzetiségi könyvtárak koordinációja. Mindemellett közkönyvtári feladatokat is ellát az intézmény: rendszeresen szervez koncerteket, felolvasóesteket és könyvbemutatókat”

– áll a közleményben.


Ha érdekel a téma és úgy érzed, hogy maradt még kérdésed ezzel kapcsolatban, akkor érdemes ellátogatnod oldalunk Hasznos infók menüpontjára is, ahol további nyelvvizsgával kapcsolatos kérdésekre kaphatsz választ. Ha pedig a nyelvtanulással kapcsolatban esetleg angol vagy német nyelv felé szeretnél orientálódni, akkor oldalunk Nyelvtanulás menüpontjában találhatsz angol és német nyelvű szintfelmérőket, különféle tananyagokat, szószedeteket, illetve a nyelvtanulást és vizsgázást segítő tippeket és trükköket!

Végül de nem utolsó sorban: ha nyelvvizsgára készülsz, de még nem választottad ki a számodra megfelelő nyelvvizsgaközpontot és vizsgarendszert, akkor az előbbi kiválasztásában nagy segítségedre lesz a Nyelvvizsgaközpontok aloldalunk, ha pedig az utóbbival kapcsolatban lennének kételyeid, akkor a Nyelvvizsgák összehasonlítása menüpontot Neked találtuk ki!

Forrás: MTI