Több mint 6000 egyetemista követel újabb nyelvvizsga-amnesztiát

Tizenöt évre visszamenőleg mindenki megkapta a diplomáját nyelvvizsga nélkül, aki 2021. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett. – ez áll abban a petícióban, amivel azt szeretnék elérni az aláírást kezdeményező egyetemisták, hogy idén is legyen nyelvvizsga-amnesztia.


Két hét alatt több ezren írták alá azt a petíciót, amelyet az idén diplomázó egyetemisták kezdeményeztek a 2022-ben megrendezett nyelvvizsgamentesség érdekében. Az aláírásgyűjtés célja, hogy a 2020-as és 2021-es nyelvvizsgamentesség után idén is kapjanak felmentést a végzősök a diploma átvételéhez szükséges nyelvvizsga-kötelezettség alól.

A petícióhoz tartozó leírás alapján 2005 óta kötelező a diplomához a nyelvvizsga, de a lassan harmadik éve megrendezett nyelvvizsga-amnesztiának köszönhetően tizenöt évre visszamenőleg mindenki megkapta a diplomáját nyelvvizsga nélkül is.

nyelvvizsga.hu, nyelvvizsgamentesség 2022, idén is nyelvvizsgamentesség, 2022 nyelvvizsga-amnesztia, 2022 jegyzetfüzet és naptár

fotó: pexels.com


A jelenlegi nyelvvizsga-amnesztia azokra a hallgatókra már nem vonatkozik, akik 7 és 8 féléves képzésben vannak és egyszerre kezdték el a tanulmányaikat azokkal, akik 6 féléves képzésben vannak és így amnesztiával megkapták idén a diplomát.

– olvasható a petíció aloldalán, melyet eddig több mint hatezren írtak alá.

A fennálló járványügyi helyzetre való tekintettel követeljük a rendelet meghosszabbítását (a 2022-es évre is).

Az aláírásgyűjtés oldala ezen a hivatkozáson keresztül érhető el.

Ha érdekel a téma és úgy érzed, hogy maradt még kérdésed a nyelvvizsgamentességgel kapcsolatban, akkor érdemes ellátogatnod oldalunk Hasznos infók menüpontjára is, ahol további nyelvvizsgákkal és vizsgaközpontokkal kapcsolatos kérdésekre is választ kaphatsz. Ha pedig a nyelvtanulással kapcsolatban esetleg angol vagy német nyelv felé szeretnél orientálódni, akkor oldalunk Nyelvtanulás menüpontjában találhatsz angol és német nyelvű szintfelmérőket, különféle tananyagokat, szószedeteket, illetve a nyelvtanulást és vizsgázást segítő tippeket és trükköket!

És végül de nem utolsó sorban: ha nyelvvizsgára készülsz, de még nem választottad ki a számodra megfelelő nyelvvizsgaközpontot és vizsgarendszert, akkor az előbbi kiválasztásában nagy segítségedre lesz a Nyelvvizsgaközpontok aloldalunk, ha pedig az utóbbival kapcsolatban lennének kételyeid, akkor a Nyelvvizsgák összehasonlítása menüpontot Neked találtuk ki!

Forrás: Eduline.hu