Suárez valóban csalt a nyelvvizsgán

Ahogy azt egy előző cikkünkben már említettük, tavaly decemberben felmerült a gyanú, hogy Luis Suárez uruguayi labdarúgójátékos törvényekbe ütköző módon szerezte meg olasz nyelvvizsgáját. A csalás most beigazolódott.


Luis Suárezt nyáron szerette volna szerződtetni a Juventus, ám Olaszország maximális kvótaszáma miatt a csapat erre nem látott semmiféle lehetőséget, kivéve egyet: az uruguayi támadónak olasz állampolgárságot kell szereznie a csatlakozás érdekében. Ehhez kellett volna a nyelvvizsga.

Mint ahogy az korábban kiderült, Suárez le is vizsgázott, de mihelyst ez a hír napvilágot látott, rögtön csalással kezdték el gyanúsítani; mégpedig azzal, hogy már a vizsga előtt megkapta a kérdéseket a válaszokkal együtt. Az esetről most előkerült egy videó is, amelyen jól kivehető, hogy a játékos – aki később nem lett a Juventus csatára – kap egy papírt a vizsgázóbizottságtól. A bizonyítékként szolgáló videó a goal.com oldalán tekinthető meg.

fotó: Jose Jacome / AFP

Az olasz nyelvvizsgára az uruguayi játékos honosításához volt szükség, aki az oklevél megszerzését követően nem számított volna az Európai Unión kívüli külföldi látogatónak, így bejegyzett személyként nem növelte volna a megengedett kvótaszámot.

Luis Suárez szeptemberben tette le a sikeres olasz vizsgát egy perugiai egyetemen, ám az oklevél megszerzését követően gyanússá vált az egyes egyetemi tisztviselők hirtelen felfüggesztése is. A labdarúgót vizsgáztató biztos a teszt után közölte, hogy a labdarúgó mindössze 15 perc alatt szerezte meg az olasz állampolgársághoz szükséges középfokú B1-es oklevelet.

Forrás: Goal.com