Stipendium Peregrinum: április 15-ig lehet pályázni az ösztöndíj felvételi költségét fedező részre

Április 15-ig pályázhatnak a Stipendium Peregrinum ösztöndíj felvételi költségeket fedező részére azok a fiatalok, akik a világ legjobb egyetemeinek valamelyikére felvételiznek – írta a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

Novák Katalin a bejegyzéshez csatolt videóban megemlítette, hogy a sikeres pályázóknak megtérítik a felvételivel kapcsolatos költségeket (ilyen például a nemzetközi nyelvvizsga díja, az utazással kapcsolatos költségek, illetve a regisztrációs díjak finanszírozása is).

A pályázók tengerentúli egyetemeknél akár 700 ezer forintot, Európai Unión belüli egyetemeknél pedig 200 ezer forintot kaphatnak – tette hozzá.

fotó: nemzetitehetsegkozpont.hu

A miniszter hozzátette, hogy jelenleg 17 tehetséges magyar fiatal tanul kint a világ legjobb egyetemeinek valamelyikén a Stipendium Peregrinum ösztöndíj segítségével. A rájuk vonatkozó tanulmányi költségeket szinte teljes egészében fedezi az ösztöndíj, és emellett a megélhetésüket is segíti – emelte ki.

Novák Katalin azt mondta: a kormány szeretné, ha a tehetséges, tudásukat a legjobb külföldi egyetemeken bővíteni kívánó fiatalok ehhez segítséget kapnának az államtól.

Forrás: MTI