Rengeteg embert érdekel a magyar cég által fejlesztett nyelvtanulási módszer

Eddig csaknem 23 ezren töltötték le az angol szóbeli kommunikációt segítő applikációt, ami a közeljövőben német és spanyol verzióval is fog rendelkezni – közölte a módszert fejlesztő Digital Language Solutions Kft. az MTI-vel.


Az 2021 augusztusában alapított magyar startup 2021-ben és 2022-ben 15+40 millió forint befektetést kapott a Hiventures tőkealap-kezelő által a Széchenyi 2020 pályázatból. A támogatás segítségével Szatmáriné Majoros Judit és nyelvtanár kollégái kidolgoztak egy olyan párbeszéd-gyakorlatokra épülő tanítási-tanulási módszert, amely kifejezetten a társalgási rutinszerzésre fókuszál üzleti és hétköznapi témákban. Módszerük digitalizálásával született meg az AI-alapú megoldásokra épülő Talk@Ease app prototípusa.

Ezt követően a Hiventures második körös, 40 millió forint értékű pénzügyi segítségével 2022 második negyedévében az app kiléphetett a nagyközönség elé. Az elmúlt egy évben az applikációt már több mint 22 ezren töltötték le, egyéni felhasználók és céges ügyfelek is. Előbbiek 50-50 százalékban magyarok és külföldiek, céges ügyfeleik egyelőre csak Magyarországon vannak. Ezen a területen a külpiacra is lépne a cég, amelyhez azonban újabb tőkebevonásra lenne szükségük.


nyelvvizsga.hu, mobilon tanulás, fiatal ember telefonozik, fiatal ember mosolyogva használja a telefonját

forrás: pexels.com


A közleményben kitértek arra, hogy a technológia viszonylag könnyen adaptálható más idegen nyelvekre. Ezért kampányt indítottak, hogy közösségi finanszírozás segítségével megvalósulhasson a német beszédkészség-fejlesztő alkalmazás. A kampány során az érdeklődők kedvezményes áron elővásárolhatják az előfizetést, így hozzájárulva a német verzió elkészítéséhez és az app továbbfejlesztéséhez. A kezdeményezéssel a cég már összegyűjtötte a fejlesztéshez szükséges összeg 60 százalékát, 633 ezer forintot, ezért bizakodóak, hogy a német tananyag is elkészülhet.

Az applikációt a tervek szerint spanyol nyelvre is elkészítik, ugyanis előzetes piackutatásuk alapján a német után erre lenne a legnagyobb igény.

A Talk@Ease applikáció hivatalos weboldalát ezen a linken keresztül lehet megtekinteni.


Ha érdekel a téma és úgy érzed, hogy maradt még kérdésed ezzel kapcsolatban, akkor érdemes ellátogatnod oldalunk Hasznos infók menüpontjára is, ahol további nyelvvizsgával kapcsolatos kérdésekre kaphatsz választ. Ha pedig a nyelvtanulással kapcsolatban esetleg angol vagy német nyelv felé szeretnél orientálódni, akkor oldalunk Nyelvtanulás menüpontjában találhatsz angol és német nyelvű szintfelmérőket, különféle tananyagokat, szószedeteket, illetve a nyelvtanulást és vizsgázást segítő tippeket és trükköket!

Végül de nem utolsó sorban: ha nyelvvizsgára készülsz, de még nem választottad ki a számodra megfelelő nyelvvizsgaközpontot és vizsgarendszert, akkor az előbbi kiválasztásában nagy segítségedre lesz a Nyelvvizsgaközpontok aloldalunk, ha pedig az utóbbival kapcsolatban lennének kételyeid, akkor a Nyelvvizsgák összehasonlítása menüpontot Neked találtuk ki!

Forrás: MTI