Remekül szerepeltek a magyar diákok a Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpián

A 20. Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpián soha nem látott sikerrel szerepeltek a magyar diákok – tudatta a Nyelvtudományi Kutatóközpont kedden az MTI-vel.


A közlemény szerint 38 ország, 52 csapat és 205 versenyző részvételével rendezték meg a versenyt július végén a bulgáriai Baskóban.

A többfordulós kiválasztás után összeállított két csapat diákjainak idén is szüksége volt a nyelvek struktúrájának ismeretére, az azokban megfigyelhető érdekes és rendhagyó jelenségek felfedezésének képességére, valamint a logikus matematikai gondolkodásra, a kombinatorikai és logikai feladatok gyors átlátásának képességére

– jelezték. Hozzátették, hogy feladatok között olyan nyelvek is szerepeltek, mint a guazapáni xinka nyelv és a síksági krí nyelv vagy az Amazóniában beszélt apuriná nyelv.


nyelvvizsga.hu, magyar csapat a nemzetközi nyelvészeti diákolimpián

forrás: nytud.hu


A magyar csapat idén rendkívüli eredménnyel zárta a versenyt: egyéniben Móricz Benjamin ezüstérmet, Bognár András Károly bronzérmet szerzett; mindketten a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium végzős diákjai.

A csapatversenyen a közlemény szerint történelmi siker született: a Baranyai Lili (Miskolci Hermann Ottó Gimnázium), Hegedűs Júlia (ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola), Molnár-Szabó Vilmos (Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium), Móricz Benjamin összeállítású csapat bronzérmes lett. Hangsúlyozták, eddig nem ért el magyar csapat dobogós helyezést a Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpia csapatversenyén.


Ha érdekel a téma és úgy érzed, hogy maradt még kérdésed ezzel kapcsolatban, akkor érdemes ellátogatnod oldalunk Hasznos infók menüpontjára is, ahol további nyelvvizsgával kapcsolatos kérdésekre kaphatsz választ. Ha pedig a nyelvtanulással kapcsolatban esetleg angol vagy német nyelv felé szeretnél orientálódni, akkor oldalunk Nyelvtanulás menüpontjában találhatsz angol és német nyelvű szintfelmérőket, különféle tananyagokat, szószedeteket, illetve a nyelvtanulást és vizsgázást segítő tippeket és trükköket!

Végül de nem utolsó sorban: ha nyelvvizsgára készülsz, de még nem választottad ki a számodra megfelelő nyelvvizsgaközpontot és vizsgarendszert, akkor az előbbi kiválasztásában nagy segítségedre lesz a Nyelvvizsgaközpontok aloldalunk, ha pedig az utóbbival kapcsolatban lennének kételyeid, akkor a Nyelvvizsgák összehasonlítása menüpontot Neked találtuk ki!

Forrás: MTI