Petíció indult a 2022-es nyelvvizsga-amnesztiáért

A december 14-én megszavazott veszélyhelyzet meghosszabbításának köszönhetően 2021-ben is életbe lépett a nyelvvizsgamentes diplomák átvétele, ám a jogszabály nem rendelkezik a 2022-ben végző egyetemisták nyelvvizsga-amnesztiájáról.


Ahogy azt egy előző cikkünkben már közöltük, a 2022-ben végző egyetemisták nem kaphatják meg diplomájukat nyelvvizsga nélkül – legalábbis a frissen meghosszabbított rendelet szerint.

A hír hallatán és a jogszabály által szült félreértéseknek köszönhetően petíció indult a nyelvvizsga-amnesztia meghosszabbításának érdekében, amely Nyelvvizsga-mentesség a 2022 nyaráig végző egyetemistáknak elnevezéssel található meg a peticiok.com oldalon.

Az aláírásgyűjtés indoklásában szerepel, hogy az amnesztia azokra a hallgatókra már nem vonatkozik, akik

hét és nyolc féléves képzésben vannak és egyszerre kezdték el a tanulmányaikat azokkal, akik hat féléves képzésben vannak és így amnesztiával megkapták idén a diplomát.

nyelvvizsga.hu, 2022 nyelvvizsgamentesség, 2022 nyelvvizsga-amnesztia, tanulás, diploma nyelvvizsga nélkül

fotó: pexels.com


A petíciót kezdeményezők a fent említettekre, illetve a továbbra is fennálló járványügyi helyzetre való tekintettel követelik a december 14-ei rendelet újbóli meghosszabbítását – a 2022-es évre is. Az aláírásgyűjtők arról is írnak, hogy a kormány közösségi médiában feltüntetett kommunikációja teljesen félreérthető volt a rendelettel kapcsolatos kérdésben. A petíciót eddig csaknem háromezren írták alá.

Forrás: Eduline.hu