Országos roadshow indul a Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogramról

A Nemzeti Tehetség Központ által rendezett roadshow célja, hogy a hazai középiskolák végzős diákjai személyesen ismerkedjenek meg a Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram nyújtotta lehetőségekkel.


Decemberben országos tájékoztató roadshowra indul a Nemzeti Tehetség Központ (NTK), így a hazai középiskolák végzős diákjai személyesen is megismerhetik a Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram nyújtotta lehetőséget.

– közölte a NTK Közhasznú Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az ösztöndíj azon kiemelkedő tehetségeknek szól, akik képességeik, tudásuk alapján a világ legrangosabb egyetemeire készülnek felvételizni, és akik vállalják, hogy megszerzett tudásukat tanulmányaikat követően hasznosítani fogják Magyarországon. A több állomásból álló tájékoztató eseménysorozat a Miniszterelnökség, a Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter támogatásával, a Nemzeti Tehetség Központ szervezésében valósul meg.

Annak érdekében, hogy a diákok személyesen is informálódhassanak az ösztöndíjprogramról, az NTK roadshow keretében látogat el 2022 január végéig számos hazai nagyváros középiskoláiba. A tájékoztató eseményeken Ekler Gergely államtitkár, Rácz Zsófia helyettes államtitkár, valamint a Nemzeti Tehetség Központ szakmai kollégái tartanak részletes ismertetést az érdeklődő diákoknak.

nyelvvizsga, nyelvvizsgatanulók, boldog diákok, boldog tanulók, stipendium peregrinum

fotó: pexels.com


A közleményben Papp Zsófiát, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetőjét idézve arra is felhívták a figyelmet, hogy “jelenleg is zajlik a jelentkezés a Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram azon részére, amely a legrangosabb külföldi felsőoktatási intézmények felvételi eljárásában történő részvételét támogatja.”

A jelenleg elérhető pályázaton hétszázezer forintig igényelhető vissza nem térítendő támogatás egyebek mellett a felvételi eljárás díjára, nemzetközi nyelvvizsga díjára és utazási költségre. Az ösztöndíjra a 17-23 éves, kiemelkedően tehetséges hazai és határon túli magyar fiatalok jelentkezését várják.

Pályázni 2022. április 15-ig, de legkésőbb a keretösszeg kimerüléséig lehet.

Jelenleg 47 fiatal tanul a világ különböző pontján a Stipendium Peregrinum ösztöndíjnak köszönhetően, többségük az Egyesült Királyságban – olvasható a közleményben.

Az ösztöndíjprogram részleteiről és a támogatás lehetőségeiről bővebben a Nemzeti Tehetség Központ oldalán, a https://ntk.hu/stipendium-peregrinum/ linken található információ.

Forrás: MTI