Nyelvvizsga nélkül is átvehető a diploma

Nyelvvizsga nélkül is kézhez vehetik diplomájukat, akik 2021. augusztus 31-ig sikeresen befejezik felsőoktatási tanulmányaikat – jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön Facebook-bejegyzésben.


Novák Katalin, aki egyben a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetője, azt írta, a testület kedden javaslatot tett, a kormány szerdán döntött, ma pedig a Magyar Közlönyben már meg is jelenik a “nyelvvizsga-amnesztiáról” szóló kormányrendelet.

forrás: portfolio.hu


A közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs az Ifjúsági szervezetek javaslatai alapján (beleértve a HÖOK-ot is) hozta meg a szavazás előterjesztésével kapcsolatos döntést.

Az ITM és Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár megbeszélést folytatott kedden a meghatározó ifjúsági szervezetekkel, amelyen a szervezetek azt javasolták, hogy a múlt évhez hasonlóan, idén is kaphassák meg a fiatalok a diplomájukat nyelvvizsga nélkül.

A miniszter, a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetője ugyanakkor hangsúlyozta, mindenkit arra ösztönöz, hogy szerezzen nyelvvizsgát, mert nehézséget okoz, ha valaki nem beszél idegen nyelveket.

A hivatalos bejegyzés Novák Katalin Facebook-oldalán tekinthető meg.

Forrás: MTI