Nyelvi kvízzel várja vendégeit az OSZK

Társasjátékokon, épületbejáráson, raktársétán és kiállításokon is részt vehetnek az Országos Széchényi Könyvtár látogatói szombaton.


A családok nemzetközi napjához kapcsolódó nyílt napon a Széchényi-kód szabadulószobában a felnőttek és a nagyobb gyerekek csapatot alkotva rejtélyeket kutathatnak korabeli források segítségével. A játszóházban ügyességi, nyelvi és irodalmi társasjátékokkal, kvízzel, corvinaminta ihlette, arab ornamentikát idéző és fraktálszerű kirakókkal és jelvénykészítéssel készülnek a szervezők – áll az intézmény hétfői közleményében.


nyelvvizsga.hu, könyvtár, könyvtár belseje, könyvek

forrás: pexels.com


A könyvtári sétán megismerhető lesz az épület története és az eredeti királyi palota egy-egy része, valamint a könyvtár egyik toronyraktára is, ahol a séta vezetői megmutatják az intézmény néhány féltve őrzött kincsét is.

Megtekinthető lesz továbbá Az idő arcai című kiállítás, amely a gyerekek számára is élvezhetően, kalendáriumok, krónikák, képeslapok és fényképek mellett kézzel fogható és digitális különlegességek segítségével mutatja be az ünnepeket és az emberiség időhöz való viszonyát. A magyar portréfényképezés kezdetei az 1840-50-es években című időszaki tárlaton különleges technikájú fotográfiákat lehet megtekinteni.


Ha érdekel a téma és úgy érzed, hogy maradt még kérdésed ezzel kapcsolatban, akkor érdemes ellátogatnod oldalunk Hasznos infók menüpontjára is, ahol további nyelvvizsgával kapcsolatos kérdésekre kaphatsz választ. Ha pedig a nyelvtanulással kapcsolatban esetleg angol vagy német nyelv felé szeretnél orientálódni, akkor oldalunk Nyelvtanulás menüpontjában találhatsz angol és német nyelvű szintfelmérőket, különféle tananyagokat, szószedeteket, illetve a nyelvtanulást és vizsgázást segítő tippeket és trükköket!

Végül de nem utolsó sorban: ha nyelvvizsgára készülsz, de még nem választottad ki a számodra megfelelő nyelvvizsgaközpontot és vizsgarendszert, akkor az előbbi kiválasztásában nagy segítségedre lesz a Nyelvvizsgaközpontok aloldalunk, ha pedig az utóbbival kapcsolatban lennének kételyeid, akkor a Nyelvvizsgák összehasonlítása menüpontot Neked találtuk ki!

Forrás: MTI