Mennyibe kerül egy komplex közép- vagy felsőfokú nyelvvizsga?

Mostani cikkünkben a legnépszerűbb nyelvvizsgaközpontok vizsgadíjait szedtük össze nektek: mennyi pénzre lesz szükségetek, hogy nekivághassatok a nyelvvizsgának?


Az ELTE Origó Nyelvi Centrum és a BME Nyelvvizsgaközpont általános komplex nyelvvizsgái középfokon 35.000 forintba, felsőfokon pedig 38.000 forintba kerülnek.

A TELC vizsgaközpont nyelvvizsgái már valamivel drágábbak: a komplex középfokú nyelvvizsga 36.800 forintért, a felsőfokú nyelvvizsga pedig 38.700 forintért tehető le.

Az előző háromhoz képest a Corvinus Nyelvvizsgaközpont kínálja legolcsóbban nyelvvizsgáit, hiszen középfokon 32.000 forintért, felsőfokon pedig 34.000 forintért szerezhető meg egy komplex nyelvvizsga.

nyelvvizsga.hu mennyibe kerül egy komplex közép- vagy felsőfokú nyelvvizsga, online nyelvtanulás, diáklány tanul a vizsgára

fotó: pexels.com


Az egyik legolcsóbb általános komplex nyelvvizsgák a BGE Nyelvvizsgaközpontnál tehetők le: itt középfokon 30.000 forintba, felsőfokon pedig 32.000 forintba kerül a nyelvvizsga.

Az Euroexam Nyelvvizsgaközpont idén sem változtatott vizsgadíjain, a komplex középfokú továbbra is 36.500 forintba, a felsőfokú nyelvvizsga pedig 38.500 forintba kerül.

Az iTOLC vizsgaközpont komplex középfokú nyelvvizsgájáért 35.500 forintot, a felsőfokú nyelvvizsgájáért pedig 37.500 forintot kérnek.

A TIT Nyelvvizsgaközpont TIT-iXam nyelvvizsgái továbbra is a legolcsóbbak a felsorolt vizsgarendszerek közül: a komplex B2-es nyelvvizsga 29.000 forintba, a C1-es nyelvvizsga díja pedig 32.000 forintba kerül.

Ahogy a többi vizsgaközpont esetében, úgy a Pannon Nyelvvizsgaközpont vizsgadíjai is drágábbak lettek az idén, a komplex középfokú és a komplex felsőfokú nyelvvizsgák is fejenként 33.000 forintba kerülnek.

Ha érdekel a téma és úgy érzed, hogy maradt még kérdésed ezzel kapcsolatban, akkor érdemes ellátogatnod oldalunk Hasznos infók menüpontjára is, ahol további nyelvvizsgákkal és vizsgaközpontokkal kapcsolatos kérdésekre kaphatsz választ. Ha pedig a nyelvtanulással kapcsolatban esetleg angol vagy német nyelv felé szeretnél orientálódni, akkor oldalunk Nyelvtanulás menüpontjában találhatsz angol és német nyelvű szintfelmérőket, különféle tananyagokat, szószedeteket, illetve a nyelvtanulást és vizsgázást segítő tippeket és trükköket!

És végül de nem utolsó sorban: ha nyelvvizsgára készülsz, de még nem választottad ki a számodra megfelelő nyelvvizsgaközpontot és vizsgarendszert, akkor az előbbi kiválasztásában nagy segítségedre lesz a Nyelvvizsgaközpontok aloldalunk, ha pedig az utóbbival kapcsolatban lennének kételyeid, akkor a Nyelvvizsgák összehasonlítása menüpontot Neked találtuk ki!