Megérkezett az Origó MONO!

Az ELTE Origó Nyelvi Centrum meghallgatta vizsgázóinak kéréseit, így szeptembertől hivatalosan is útjára indítja angol, egynyelvű nyelvvizsgáját.


A hagyományos kétnyelvű vizsgánk mellett szeptembertől egynyelvű angol vizsgát is választhattok az Origónál B1, B2 és C1 szinten.

– olvasható az Origó Nyelvi Centrum hivatalos honlapjára feltöltött, legújabb bejegyzésben.

A nyelvvizsgaközpont által szervezett nyelvvizsgák eddig javarészt kétnyelvűek voltak, illetve magyar nyelvből eddig is volt lehetősége a jelentkezőknek egynyelvű vizsgát tenni – most ezt angol nyelvből is megtehetik. Ahogy az a hivatalos cikkből is kiderül, az általánosságban már jól ismert szinteken lehet majd vizsgabizonyítványt szerezni, úgy mint alap- (B1), közép- (B2) és felsőfokon (C1).


nyelvvizsga.hu, origó nyelvi centrum, elte origó, origó mono

forrás: onyc.hu


A közlemény alapján a vizsgaközpont igazolja, hogy a legújabb típusú nyelvvizsga – ami nem mellesleg az Origó MONO névre hallgat – egy hazánkban elfogadott, akkreditált nyelvvizsga, amely a felsőoktatási felvételinél ugyanúgy többletpontot ér mint bármely más nyelvvizsga, nem mellesleg az álláskeresésnél is előnyt jelenthet a sikeres vizsgát megszerzett nyelvtanuló számára.

Az újdonsült nyelvvizsga megszerezhető lesz komplex és részvizsga formájában egyaránt (tehát csak szóbeli- és írásbeli nyelvvizsgaként is).

Az Origó MONO elsőként megszervezett, szeptemberi nyelvvizsgáira hamarosan elindul a jelentkezés, ezért érdemes figyelemmel kísérni az ELTE Origó Nyelvi Centrum, illetve a Nyelvvizsga.hu oldalát is.

További információk a nyelvvizsgaközpont oldalán érhetőek el.


Ha érdekel a téma és úgy érzed, hogy maradt még kérdésed ezzel kapcsolatban, akkor érdemes ellátogatnod oldalunk Hasznos infók menüpontjára is, ahol további nyelvvizsgával kapcsolatos kérdésekre kaphatsz választ. Ha pedig a nyelvtanulással kapcsolatban esetleg angol vagy német nyelv felé szeretnél orientálódni, akkor oldalunk Nyelvtanulás menüpontjában találhatsz angol és német nyelvű szintfelmérőket, különféle tananyagokat, szószedeteket, illetve a nyelvtanulást és vizsgázást segítő tippeket és trükköket!

Végül de nem utolsó sorban: ha nyelvvizsgára készülsz, de még nem választottad ki a számodra megfelelő nyelvvizsgaközpontot és vizsgarendszert, akkor az előbbi kiválasztásában nagy segítségedre lesz a Nyelvvizsgaközpontok aloldalunk, ha pedig az utóbbival kapcsolatban lennének kételyeid, akkor a Nyelvvizsgák összehasonlítása menüpontot Neked találtuk ki!

Forrás: ELTE Origó Nyelvi Centrum