Már lehet jelentkezni a Mathias Corvinus Collegium egyetemi programjába

Többek között külföldi ösztöndíjakkal, karrierlehetőséggel, térítésmentes nyelvtanulással és ingyenes lakhatással várja június 30-ig az idén érettségiző diákok jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium (MCC) egyetemi programja.


Az MCC az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta, hogy a hallgatókat szaktekintélyek, hazai és nemzetközi vendégoktatók és előadók oktatják, a program a magyarországi hagyományos felsőoktatást kiegészítő, kiscsoportos, személyre szabott, több tudományágat felölelő képzést biztosít térítésmentesen.

Az MCC célja, hogy

„a fiatalok oktatása ne anyagi helyzetüktől, hanem kizárólag képességeiktől és motiváltságuktól függjön, valamint, hogy a tehetséges magyar hallgatók külföldi tanulmányaik során elmélyített tudásukat idehaza, az országért és szűkebb környezetükért, felelősségteljesen kamatoztathassák. 2023-ban 350, a szakterületén nemzetközileg elismert külföldi oktató, kutató fordult meg az MCC-ben”

– fűzték hozzá. A tájékoztatás szerint a program első állomása a juniorképzés, ahol a diákok – mások mellett – érveléstechnikát, vitakultúrát, a politikai filozófia, a logika, a mikro- és makroökonómia alapjait is elsajátíthatják. A gyakorlatiorientált idegen nyelvi képzésekre is nagy hangsúlyt fektetnek.


nyelvvizsga.hu, Mathias Corvinus Collegium logója

forrás: wikipedia.org


A juniorképzés keretében kulturális és rekreációs programok, valamint kollégiumi lakhatás várja a felvételt nyert fiatalokat, akik a továbbiakban az iskolarendszeri képzésben, majd annak végeztével a vezetőképző akadémián, valamint a közéleti és posztgraduális programok között választva folytathatják tanulmányaikat.

„Az MCC közleménye szerint az idei képzési évet már több mint 600 diákkal indították el, az egyetemistáknak szóló képzés Budapesten, Debrecenben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden és Győrött is elérhető. Ezekben az egyetemi városokban már a negyedik junior évfolyamot indítja az intézmény 2024 őszén. Az MCC képzései Kárpát-medence-szerte már 28 helyszínen érhetőek el, jelenleg több mint 7300 diák tanul náluk.”

– tették hozzá.

Az MCC a közleményben tehetséggondozási programja egyik alappillérének nevezte, hogy a hallgatókat ösztöndíjakkal támogatják, kiemelve, hogy nemzetközi ösztöndíjrendszerüknek köszönhetően tavaly mintegy 300 diákjuknak nyílt lehetősége arra, hogy a világ legjobb egyetemein tanuljon, illetve külföldi tanulmányúton vegyen részt.


Ha érdekel a téma és úgy érzed, hogy maradt még kérdésed ezzel kapcsolatban, akkor érdemes ellátogatnod oldalunk Hasznos infók menüpontjára is, ahol további nyelvvizsgával kapcsolatos kérdésekre kaphatsz választ. Ha pedig a nyelvtanulással kapcsolatban esetleg angol vagy német nyelv felé szeretnél orientálódni, akkor oldalunk Nyelvtanulás menüpontjában találhatsz angol és német nyelvű szintfelmérőket, különféle tananyagokat, szószedeteket, illetve a nyelvtanulást és vizsgázást segítő tippeket és trükköket!

Végül de nem utolsó sorban: ha nyelvvizsgára készülsz, de még nem választottad ki a számodra megfelelő nyelvvizsgaközpontot és vizsgarendszert, akkor az előbbi kiválasztásában nagy segítségedre lesz a Nyelvvizsgaközpontok aloldalunk, ha pedig az utóbbival kapcsolatban lennének kételyeid, akkor a Nyelvvizsgák összehasonlítása menüpontot Neked találtuk ki!

Forrás: MTI