Ismét lehet jelentkezni a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram külföldi felvételi költségeket fedező részére

– Újra lehet pályázni a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram azon komponensére, amely a világ legrangosabb külföldi egyetemeire felvételizni kívánó fiatalokat segíti pénzbeli támogatással – tájékoztatott honlapján megjelent közleményében a Sándor-palota.


A hivatalos közlemény alapján a pályázatokat első körben 2023. november 6. és 27. között lehet benyújtani, ezután a keretösszeg kimerüléséig fogadják a jelentkezéseket.

A tájékoztatás szerint a Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram célja a kiemelkedően tehetséges fiatalok külföldi továbbtanulásának anyagi és szakmai támogatása. A program – elsők között a világon – teljes körű finanszírozást biztosít a külföldi tudás megszerzéséhez, melyet később hazánkban is hasznosítanak a magyar fiatalok.

A Stipi „A” komponensének vissza nem térítendő támogatása a világ legrangosabb egyetemeire jelentkező diákok felvételi eljárásának költségeit fedezi. A támogatás egyebek mellett a felvételi eljárás díjára, a nemzetközi nyelvvizsga díjára és az utazási költségre is fordítható. Az ösztöndíjra a 17 évet betöltött, de még 24 év alatti, kiemelkedően tehetséges hazai és határon túli magyar fiatalok jelentkezését várják. A kétkörös pályázat első benyújtásának határideje 2023. november 27. éjfél. Utána folyamatosan a pályázati keretösszeg kimerüléséig, de legkésőbb 2024. április 29. éjfélig óráig fogadják a jelentkezéseket.


nyelvvizsga.hu, egy szemből látható, mosolygó lány egy könyvet tart a kezében

forrás: pexels.com


A 2020-ban útjára indított ösztöndíjprogram „A” komponensével eddig 216 pályázatot támogattak 27,1 millió forinttal. A Stipendium Peregrinum ösztöndíjrendszer három komponense a felvételitől az egyetem befejezéséig nyújt segítséget a magyar diákoknak:

  • az A komponens a felvételi eljárást finanszírozza,
  • a B komponens a már felvételt nyert fiatal első évének teljes kiadását fedezi,
  • a C komponens pedig a további évek elvégzéséhez biztosít támogatást.

Az ösztöndíjprogram részleteiről és a támogatás lehetőségeiről bővebben a Családpárti Alapítvány honlapján, a csaladpartialapitvany.hu oldalon olvashatók információk, ahol a pályázók az online pályázatkezelő felület űrlapján keresztül tudják benyújtani a jelentkezéseket. A priorizált intézmények listája a pályázati kiírás mellékletében található meg.

Részletek és további információ:
Családpárti Alapítvány oldalán: csaladpartialapitvany.hu
Nemzeti Tehetség Program Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/nemzetitehetsegprogram.1823


Ha érdekel a téma és úgy érzed, hogy maradt még kérdésed ezzel kapcsolatban, akkor érdemes ellátogatnod oldalunk Hasznos infók menüpontjára is, ahol további nyelvvizsgával kapcsolatos kérdésekre kaphatsz választ. Ha pedig a nyelvtanulással kapcsolatban esetleg angol vagy német nyelv felé szeretnél orientálódni, akkor oldalunk Nyelvtanulás menüpontjában találhatsz angol és német nyelvű szintfelmérőket, különféle tananyagokat, szószedeteket, illetve a nyelvtanulást és vizsgázást segítő tippeket és trükköket!

Végül de nem utolsó sorban: ha nyelvvizsgára készülsz, de még nem választottad ki a számodra megfelelő nyelvvizsgaközpontot és vizsgarendszert, akkor az előbbi kiválasztásában nagy segítségedre lesz a Nyelvvizsgaközpontok aloldalunk, ha pedig az utóbbival kapcsolatban lennének kételyeid, akkor a Nyelvvizsgák összehasonlítása menüpontot Neked találtuk ki!

Forrás: MTI