Idegennyelvi kurzusok és nemzetközi utak is várják a jelentkezőket

– Október közepétől az év végéig jelentkezhetnek a Mathias Corvinus Collegium (MCC) középiskolásoknak szóló programjába a diákok – közölte a tehetséggondozó intézmény hétfőn az MTI-vel.


Az MCC középiskolás programja (röviden KP) idén is felvételt hirdet közösségi programok, hasznos tananyagok és társadalomtudományok iránt érdeklődő diákok számára. Iskola mellett végezhető, ingyenes készségfejlesztő és szakmai alkalmakkal, valamint e-learning kurzusokkal várják a magyarországi és külhoni magyar középiskolásokat 16 városban.

A társadalomtudományi tehetséggondozó programban klubdélutánok, idegennyelvi kurzusok, nemzetközi utak, tematikus napok és táborok is vannak.

Hat városban – Budapesten, Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsett és Szegeden – rendezik meg a KP-szombatokat, amelyeken tudományos, ismeretterjesztő előadásokkal és gyakorlatias, alkalmazható tudást nyújtó, készségeket fejlesztő, kiscsoportos workshopokkal várják a diákokat. Valamennyi képzési helyszínen elérhetőek a heti rendszerességgel szervezett szakmai klubdélutánok, amelyek célja a tanulás mellett a közösségépítés is.


nyelvvizsga.hu, fiatal lány egy dombról néz le a városra miközben lufik szállnak az égbe, kirándulás, kiruccanás

forrás: pexels.com


A diákok részt vehetnek angol és német nyelvi, beszédkészség-fejlesztő kurzusokon is. A legaktívabb tanulók egész hetes belföldi és külföldi tematikus tanulmányi utazásokon fejleszthetik szakmai és idegen nyelvi tudásukat.

A program résztvevői választhatnak négy- vagy nyolchetes rendszerben működő e-learning kurzusok közül, amelyek a többi között a modern történelemmel, a közgazdaságtannal, a pszichológiával, a joggal, az irodalommal, a nemzetközi kapcsolatokkal foglalkoznak, továbbá van egy magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzus is. A program célja a középiskolások hosszú távú nevelése és oktatása.

“Aki az MCC valamely programjában részt vesz, az már ezzel sokat tesz magáért és a közösségéért. Gondolkodik önmagáról, a tehetségéről, a lehetőségeiről, a jövőjéről. A tudatosságnak erre a szintjére eljutni egyáltalán nem egyszerű. Tudatosan tervezni és tenni azért, hogy szellemi javainkban gyarapodjunk, ritka erőfeszítést igényel, amelynek a gyümölcseit csak hosszabb távon szedhetjük le”

– idézték a közleményben Szalai Zoltán főigazgatót.


Ha érdekel a téma és úgy érzed, hogy maradt még kérdésed ezzel kapcsolatban, akkor érdemes ellátogatnod oldalunk Hasznos infók menüpontjára is, ahol további nyelvvizsgával kapcsolatos kérdésekre kaphatsz választ. Ha pedig a nyelvtanulással kapcsolatban esetleg angol vagy német nyelv felé szeretnél orientálódni, akkor oldalunk Nyelvtanulás menüpontjában találhatsz angol és német nyelvű szintfelmérőket, különféle tananyagokat, szószedeteket, illetve a nyelvtanulást és vizsgázást segítő tippeket és trükköket!

Végül de nem utolsó sorban: ha nyelvvizsgára készülsz, de még nem választottad ki a számodra megfelelő nyelvvizsgaközpontot és vizsgarendszert, akkor az előbbi kiválasztásában nagy segítségedre lesz a Nyelvvizsgaközpontok aloldalunk, ha pedig az utóbbival kapcsolatban lennének kételyeid, akkor a Nyelvvizsgák összehasonlítása menüpontot Neked találtuk ki!

Forrás: MTI