Huszonkét év után megszűnik a Corvinus Nyelvvizsgaközpont

A Budapesti Corvinus Egyetem nyelvvizsgaközpontja az ország egyik legrangosabb vizsgáztató intézményeként volt számon tartva.


„Huszonkét év után megszűnik a Budapesti Corvinus Egyetem alá tartozó nyelvvizsgaközpont”

– derül ki az egyetem által a HVG.hu munkatársaihoz eljuttatott levélből. Az üzenetben leírtak alapján úgy tűnik, hogy az intézmény vezetősége által hozott döntés végleges, amelynek indoklása, hogy

„az akkreditált nyelvvizsgáztatás nem tartozik az Egyetem alaptevékenységének a körébe”.


corvinus nyelvvizsgaközpont logó

forrás: youtube.com


Az egyetem megerősítette a HVG.hu számára, hogy az augusztusi és szeptemberi vizsgákat még letehetik az arra jelentkezők, októberben azonban erre már nem lesz lehetőség.

A központ honlapján nem is lehet már jelentkezni, minden korábban elérhető nyelvvizsgafajta alatt az alábbi tájékoztatás áll:

„jelenleg nincs jelentkezési lehetőség erre a vizsgarendszerre”.

A Corvinus Nyelvvizsgaközpont megszűnését követő cikket a HVG.hu oldalán lehet megtekinteni.


Ha érdekel a téma és úgy érzed, hogy maradt még kérdésed ezzel kapcsolatban, akkor érdemes ellátogatnod oldalunk Hasznos infók menüpontjára is, ahol további nyelvvizsgával kapcsolatos kérdésekre kaphatsz választ. Ha pedig a nyelvtanulással kapcsolatban esetleg angol vagy német nyelv felé szeretnél orientálódni, akkor oldalunk Nyelvtanulás menüpontjában találhatsz angol és német nyelvű szintfelmérőket, különféle tananyagokat, szószedeteket, illetve a nyelvtanulást és vizsgázást segítő tippeket és trükköket!

Végül de nem utolsó sorban: ha nyelvvizsgára készülsz, de még nem választottad ki a számodra megfelelő nyelvvizsgaközpontot és vizsgarendszert, akkor az előbbi kiválasztásában nagy segítségedre lesz a Nyelvvizsgaközpontok aloldalunk, ha pedig az utóbbival kapcsolatban lennének kételyeid, akkor a Nyelvvizsgák összehasonlítása menüpontot Neked találtuk ki!

Forrás: hvg.hu