Hivatalos: októberben megszűnik a Corvinus Nyelvvizsgaközpont

A Corvinus egyetem Idegennyelvi Oktató- és Kutatóközpontjának legújabb stratégiája miatt a nyelvvizsgaközpont akkreditációja idén már nem fog megújulni.


„Nyelvvizsgaközpontunk 2022. októbertől nem szervez további nyelvvizsgákat, működését az augusztus-szeptemberi vizsgaidőszakot követően befejezi. Köszönjük vizsgázóinknak, hogy az elmúlt 22 év során minket választottak és így méltán büszke tulajdonosai lettek egy (vagy több) „Corvinus nyelvvizsgának”.”

– ez áll a nyelvvizsgaközpont oldalán található legfrissebb közleményben.

Ahogy azt egy előző cikkünkben már közöltük, a Budapesti Corvinus Egyetem nyelvvizsgaközpontja sajnos – ahogy az a hivatalos híradásból kiderült – bezárja kapuit és visszamondja a szeptember után szervezett nyelvvizsgákat. A leírtak alapján az egyetem híradása kifejti, hogy a nyelvi kompetenciák meglétét az angol nyelvű diploma sokkal jobban képes kifejezni, mint a diplomához szükséges (legalább középfokú) nyelvvizsga.


nyelvvizsga.hu, bezárt kapu, lelakatolt kapu, lakat a kapun

forrás: pexels.com


A nyelvvizsgaközpont megszűnésének indoklása

„Az egyetem felülvizsgálta a Corvinus Nyelvvizsgaközpont jövőjét is, és mivel az nem kapcsolódik szervesen az egyetem szigorúan vett oktatási és kutatási alaptevékenységéhez – és gazdasági szempontból sem indokolt a fenntartása –, a Corvinus vezetése arról döntött, hogy az intézmény kétévente megújítandó akkreditációját idén már nem újítja meg.”

– indokolja a vizsgaközpont bezárását az egyetem hivatalos híradása. A tájékoztatóban az is szerepel, hogy az októberi és későbbi nyelvvizsga-időpontokra feliratkozott vizsgázókkal az egyetem már kapcsolatba lépett, és folyamatban van a már befizetett vizsgadíjak visszatérítése. Jó hír, hogy a nyelvvizsgaközpontban dolgozó nyelvtanárokat és adminisztrációval foglalkozó kollégákat továbbra is foglalkoztatja az egyetem, megőrizve munkahelyüket.


Ha érdekel a téma és úgy érzed, hogy maradt még kérdésed ezzel kapcsolatban, akkor érdemes ellátogatnod oldalunk Hasznos infók menüpontjára is, ahol további nyelvvizsgával kapcsolatos kérdésekre kaphatsz választ. Ha pedig a nyelvtanulással kapcsolatban esetleg angol vagy német nyelv felé szeretnél orientálódni, akkor oldalunk Nyelvtanulás menüpontjában találhatsz angol és német nyelvű szintfelmérőket, különféle tananyagokat, szószedeteket, illetve a nyelvtanulást és vizsgázást segítő tippeket és trükköket!

Végül de nem utolsó sorban: ha nyelvvizsgára készülsz, de még nem választottad ki a számodra megfelelő nyelvvizsgaközpontot és vizsgarendszert, akkor az előbbi kiválasztásában nagy segítségedre lesz a Nyelvvizsgaközpontok aloldalunk, ha pedig az utóbbival kapcsolatban lennének kételyeid, akkor a Nyelvvizsgák összehasonlítása menüpontot Neked találtuk ki!

Forrás: Budapesti Corvinus Egyetem