Hasznos források a nyelvvizsgához

Közeleg a nyár vége és lassan beköszönt a szeptemberi iskolakezdés. A maradék időben a lazulás és szórakozás mellett érdemes egy kis időt szánni a már meglévő nyelvtudás fejlesztésére, illetve ha valaki nyelvvizsgára készül akkor nem rossz ötlet a nyelvvizsga helyszínéül szolgáló nyelvvizsgaközpont mintafeladatainak átnézése sem. Ebben a cikkünkben most ehhez szeretnénk segítséget nyújtani.


Az ELTE Origó Nyelvi Centrum mintafeladatai ezen a linken keresztül érhetőek el, a BME Nyelvvizsgaközpont listáját pedig itt lehet megtalálni (itt azoknak a témáknak a listája is elérhető, amelyek a szóbeli vizsgán is előfordulhatnak), a TELC feladatai pedig itt tekinthetőek meg.

A BGE Nyelvvizsgaközpont próbafeladatait itt lehet megtekinteni, míg az Euroexam Nyelvvizsgaközpont ezen a linken keresztül nyújt segítséget a leendő nyelvvizsgázóknak. Az iTOLC Nyelvvizsgaközpont mintafeladataival itt lehet próbálkozni, a Pannon Nyelvvizsgaközpont próbatételei pedig ezen a linken szerepelnek.


nyelvvizsga.hu, angol betűkockák

forrás: pexels.com


Az ECL nyelvvizsgához tartozó mintafeladatokat itt lehet megtekinteni, a TOEFL nyelvvizsgára pedig ezen a linken keresztül lehet gyakorolni. A Zöld Út Nyelvvizsgaközpont feladatait a következő hivatkozásra kattintva lehet megnézni, a LanguageCert mintafeladatai itt érhetőek el, a PROFEX Nyelvvizsgaközpont mintafeladatokról szóló aloldalát pedig erre a linkre kattintva lehet megnézni. A Goethe Institut Nyelvvizsgaközpont próbatételeit a következő linkre kattintva lehet elkezdeni gyakorolni.


Ha érdekel a téma és úgy érzed, hogy maradt még kérdésed ezzel kapcsolatban, akkor érdemes ellátogatnod oldalunk Hasznos infók menüpontjára is, ahol további nyelvvizsgával kapcsolatos kérdésekre kaphatsz választ. Ha pedig a nyelvtanulással kapcsolatban esetleg angol vagy német nyelv felé szeretnél orientálódni, akkor oldalunk Nyelvtanulás menüpontjában találhatsz angol és német nyelvű szintfelmérőket, különféle tananyagokat, szószedeteket, illetve a nyelvtanulást és vizsgázást segítő tippeket és trükköket!

Végül de nem utolsó sorban: ha nyelvvizsgára készülsz, de még nem választottad ki a számodra megfelelő nyelvvizsgaközpontot és vizsgarendszert, akkor az előbbi kiválasztásában nagy segítségedre lesz a Nyelvvizsgaközpontok aloldalunk, ha pedig az utóbbival kapcsolatban lennének kételyeid, akkor a Nyelvvizsgák összehasonlítása menüpontot Neked találtuk ki!