Egynyelvű vagy kétnyelvű?

Most megmutatjuk, hogy pontosan mi is a különbség az egynyelvű és kétnyelvű vizsga között, és hogy hol választhattok számotokra megfelelő vizsgaközpontot.


Röviden és tömören: az egynyelvű komplex nyelvvizsga szintenként legalább négy készséget (beszédértés, beszédkészség, íráskészség és írott szöveg értése), a kétnyelvű komplex nyelvvizsga pedig ezeken kívül a közvetítési (azaz fordítási) készséget is méri.

fotó: unsplash.com


A nyelvvizsga értékét természetesen nem befolyásolja, hogy a megszerzett nyelvvizsga-bizonyítvány egy- vagy kétnyelvű nyelvvizsgát igazol-e.

A hivatalos nyelvvizsgaközpontok listáját oldalunkon a Nyelvvizsgaközpontok menüpontban lehet megtekinteni, a különböző vizsgarendszerek összehasonlításához pedig érdemes meglátogatni a Nyelvvizsgák összehasonlításának aloldalát is!

A legnépszerűbb kétnyelvű vizsgarendszerrel jelenleg az ELTE Origó Nyelvi Centrum rendelkezik, érdemes ellátogatni a vizsgaközpont bemutatkozó oldalára, illetve annak hivatalos weboldalára is.

Ha érdekel a téma, és maradt még néhány kérdésed ezzel kapcsolatban, akkor érdemes ellátogatnod oldalunk Hasznos infók menüpontjára is, ahol további tematikus kérdésekre kaphatsz választ. Ha pedig már eldöntötted, hogy egynyelvű vagy kétnyelvű nyelvvizsgát szeretnél tenni, akkor a Nyelvtanulás menüpontban található szintfelmérők, tananyagok és szószedetek segítenek számodra felkészülni a sikeres nyelvvizsga megszerzésében!