Átmennétek a nyelvvizsgán?

A Duolingo jelenleg az egyik legnépszerűbb nyelvtanulásra alkalmas applikáció a piacon, amely most már hivatalos nyelvvizsgateszttel is rendelkezik. A teszt segítségével az alkalmazás használója kipróbálhatja hogy pontosan milyen szinten is áll a nyelvtanulásban.


A Duolingo tavaly dobta piacra nyelvvizsgatesztjét, aminek a használatához a jelenlegi rendszer szerint még csak regisztrálni sem kell. Természetesen az sem gond, ha az érdeklődőnek már van felhasználói fiókja az alkalmazásban, ennek a létrehozása egyébként pár perc alatt elvégezhető.

Az alkalmazás hivatalos bizonyítvánnyal kecsegtető nyelvvizsgatesztje sajnos nem ingyenes (jelenleg 49 amerikai dollár), de a vizsgát megelőző próbatesztet költségmentesen is meg lehet csinálni nagyjából 10-20 perc alatt.

nyelvvizsga.hu, nyelvtanulás, online teszt, online nyelvvizsga

forrás: pexels.com


A nyelvvizsgateszt nagyban tükrözi a legtöbb online nyelvvizsga felépítését, ezért a teszt kitöltése előtt nem árt olyan módon felkészülni, mintha egy hivatalos vizsgaszituációra készülne a jelentkező.

A Duolingo teszt aloldalán látható információk alapján a tesztet világszerte több mint 3000 intézmény fogadja el; az egész nem kerül több időbe mint egy óra; a vizsgát követő 48 órában kézhez kapja az eredményt a vizsgázó; ráadásul online vizsgáról van szó, ezért bárhol, bármilyen körülmények között elvégezhető, ha a jelentkező számítógépe rendelkezik mikrofonnal, webkamerával és stabil internetkapcsolattal.

A tesztsor egy 160-as skálán pontozza a vizsgázó eredményeit. Ez az eredmény a teszt elvégzését követően szinte azonnal megtekinthető, a vizsga írás- és beszédkészséget mérő feladatainak eredményét is külön-külön át lehet nézni csak úgy, mint a szövegértési és a szövegalkotási feladatokra kapott részpontszámokat is. A teszt pontszámait a TOEFL iBT összpontszámával és az IELTS általános pontszámával is össze lehet hasonlítani: ez azt jelenti, hogy a vizsga elvégzője megtekintheti, hogy az említett nyelvvizsgákon hány pontot szerezne éles helyzetben. A nyelvvizsgateszt egy két évig érvényes hivatalos okirattal ruházza fel megszerzőjét.

A Duolingo használatáról, az alkalmazáson belüli nyelvtanulásról és nyelvvizsgázásról erre a hivatkozásra kattintva lehet további információt szerezni. Az applikáció hivatalos nyelvvizsgatesztjének aloldala itt érhető el.


Ha érdekel a téma és úgy érzed, hogy maradt még kérdésed ezzel kapcsolatban, akkor érdemes ellátogatnod oldalunk Hasznos infók menüpontjára is, ahol további nyelvvizsgával kapcsolatos kérdésekre kaphatsz választ. Ha pedig a nyelvtanulással kapcsolatban esetleg angol vagy német nyelv felé szeretnél orientálódni, akkor oldalunk Nyelvtanulás menüpontjában találhatsz angol és német nyelvű szintfelmérőket, különféle tananyagokat, szószedeteket, illetve a nyelvtanulást és vizsgázást segítő tippeket és trükköket!

Végül de nem utolsó sorban: ha nyelvvizsgára készülsz, de még nem választottad ki a számodra megfelelő nyelvvizsgaközpontot és vizsgarendszert, akkor az előbbi kiválasztásában nagy segítségedre lesz a Nyelvvizsgaközpontok aloldalunk, ha pedig az utóbbival kapcsolatban lennének kételyeid, akkor a Nyelvvizsgák összehasonlítása menüpontot Neked találtuk ki!

Forrás: Duolingo