Áprilisig nyelvvizsgázhatnak azok a továbbtanulók, akik többletpontokat szeretnének a felvételin

A 2022-es felvételi tájékoztató alapján csak azt a nyelvvizsgát fogják figyelembe venni a pontszámításnál, amelyik április 30-ig lett megszerezve.

A jelentkezéshez szükséges – de még hiányzó – dokumentumokat legkésőbb 2022. július 7-ig lehet pótolni.

Ahogy az az idei felvételi tájékoztatóból kiderült, az Oktatási Hivatal csak abban az esetben tud nyelvtudás jogcímén többletpontot adni a felsőoktatásba jelentkezők részére, ha

„a felvételi ponthatárok megállapítását megelőző napig a közhiteles nyilvántartásból a nyelvvizsga-bizonyítvány adatainak visszaigazolása megtörténik. Az idei felvételi eljárásban a 2022. április 30-ig befejezett nyelvvizsga eljárások esetén biztosított, hogy a közhiteles nyilvántartásból hitelesítésre kerüljenek az adatok”.

nyelvvizsga.hu, nyelvtanulás, fekve tanulás, lány olvas a kanapén, felvételizés, nyelvtudásért járó többletpont

fotó: pexels.com


Ez azért is nagyon fontos, mert az Oktatási Hivatal a hivatalos nyelvvizsga-adatokat nem személyesen a jelentkezőktől kéri, hanem a nyilvántartásból ellenőrzi majd. Ennek köszönhetően nem szükséges feltölteni a nyelvvizsga megszerzését igazoló nyelvvizsga-bizonyítványt, mert a bejelölt nyelvtudásért járó többletpont központilag lesz igazolva.

Röviden és tömören: aki többletpontokat szeretne szerezni a nyelvtudásáért a felvételin, annak még április végéig meg kell szereznie nyelvvizsgáját.


Pontosan hány pontot is ér egy nyelvvizsga az egyetemi felvételinél?

Erre a kérdésre egy előző cikkünk ad választ.

Forrás: Eduline.hu