A szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban két nyelvvizsga a cél

A gimnáziumi tanulók többsége még diákévei alatt szerzi meg hőn áhított nyelvvizsga-bizonyítványát. A szegedi Deák Ferenc Gimnázium erre különleges hangsúlyt fektet.

Az intézmény jövő évben nyolc osztályt indít útjára, amelyek elvégzése alatt összesen 10 tanulmányi terület közül le­­het választani.

Zászlóshajónk a regionális beiskolázású magyar–angol két tanítási nyelvű tagozatunk, ahol a diákok 5 tantárgyat tanulnak angol nyelven. Speciális nyelvi tagozataink is rendkívül népszerűek: ezekből angol, spanyol és kezdő német indul. Ezek mellett pedig vá­­laszthatók még a haladó né­­met, matematika–angol, ter­­­­mészettudományos orientá­ciójú, mozgóképkultúra és mé­diaismeret, humán és idegen nyelvi, valamint általános tantervű osztályaink – sorolta Faragó Klára intézményvezető a Délmagyarnak.

A gimnáziumban folyó, igencsak magas színvonalú nyelvoktatás az emelt nyelvi óraszámoknak, a csoportbontásban végzett oktatásnak, és az intézményben tanító két, anyanyelvi lektornak köszönhető.

fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

– Emellett minden lehetőséget kihasználunk pedagógusaink egyébként is magas szintű nyelvtudásának folyamatos fejlesztésére – mondta ezt az intézményvezető.

Az oktatásban részt vevő diákok elsősorban a két tanítási nyelvű képzésen szereznek felsőfokú angol nyelvtudást, ám az előbb említett magas óraszámnak köszönhetően a speciális angolosok csoportja is könnyedén elérheti mindezt. Az iskola és az oktatók célja, hogy minden diák elérje a második nyelvből a felsőfokú szintet.

A szegedi gimnáziumban több mint 30 éve működik amerikai csereprogram, amelyre minden tizedikes két tanítási nyelvű és speciális angol tagozaton tanuló diák pályázhat.

Forrás: Délmagyar.hu